Stamopbouw

Harry van Andel

image002

Harry op bezoek bij Gerard Koopman

Het bloed van Lietse Dirk,een kleindochter van “Kleine Dirk” x “Amore” ,loopt als een rode draad door de duiven van de Gebr. Kwast en Zoon,dit door toedoen van Harry van Andel. Deze beloofde Mark (was toen nog jeugdlid)2 duiven uit zijn kwekers, in de zomer van 2004 werden deze duiven gehaald uit Leeuwarden.Bij het uitzoeken zei Harry nog tegen Mark, “deze moet je zeker mee nemen Mark” en zo zijn we in het bezit gekomen van deze uitzonderlijke duivin, ze heeft namelijk al 3 1e prijsvliegers op de wereld gezet, 1 ervan is de 891 die al 3  1e prijzen heeft gevlogen. De moeder van”Lietse Dirk” is Kleine Dirk 277 en is moeder van Flecha die een 5e NPO vloog van St Ghislain tegen 17214 duiven.

Ook 2 duivinnen de 276 en de 278 uit de “Blue Angela” zijn verhuisd vanuit Leeuwarden naar Harlingen, ook uit deze 2 duivinnen en nakomelingen komen 1e prijswinnaars.   

Zevens Duitsland(via Hans Hilbert) 

Bij deze liefhebber hebben we een doffer mogen lenen die geweldig pakte met Lietse Dirk.

Deze doffer heeft de lijnen van het “blauwe winterjong x “kleintje van 019” in zijn bloed en is een zuivere Jansen Doffer.Hans Hilbert vertoefde in de zomermaanden op de camping in Harlingen, in het weekend was hij regelmatig op visite om op de duiven te wachten. Hans was weer een goede vriend van Zevens en zo is het gekomen dat we deze doffer konden lenen.  

Dirk van Wier

Door gedwongen(allergie) stoppen met de duivensport hebben we enkele duiven van Dirk overgenomen.

Hieronder de 131 en de 132, deze 2 broers hebben zelfs na het overwennen geweldig gevlogen, maar ook nakomelingen van deze 2 doffers presteren bijzonder goed bij de combinatie. 1 ervan, de 184, werd in zijn geboortejaar 1e duifkampioen in de vereniging.

Evert van Wier.

image003

Peter heeft opmerkelijk veel succes met duiven van Evert, deze bezit de zuivere meulemans duiven via Eijerkamp.

Uit deze duiven kwam de 194 .Deze ontpopte zich als een ware fondcrack , in 3 jaar tijd 14 keer mee 14 keer prijs in het ACG op alleen maar fondvluchten.

Zijn mooiste uitslag was op een haartje na geen teletekst vermelding, 13e in de gehele afdeling op Lorris tegen  9054 duiven, tevens was hij 1 keer fondkampioen en Generaal asduif  in de vereniging. Ook de nakweek was bijzonder, uit een zus van de 194, de 193 ,kwam de 633.Ook deze doffer was een echte crack, 2e  en 7e  en 8e  tegen gemiddeld 1200 duiven en was generaal asduif in de vereniging.

Vele duiven zijn van Evert naar Peter verhuisd en er zitten nu nog nazaten van Evert op ons kweekhok.

Reacties zijn gesloten.