Nieuwsbrief 8-2009

Verleden week Zondag zijn we naar Houten geweest, we waren vroeg weggegaan 07.00 uur, het was lekker rustig op de weg, We waren even voor  09.00 uur in Houten. Wat een drukte, maar wel gezellig. Wat ik het leuke van Houten vindt is dat je aan de mensen kan zien dat het seizoen weer voor de deur staat, je ziet mensen met karren vol weer vertrekken, van complete volières tot broedhokken worden ingeladen. Ook  waren er vele liefhebbers die hun jongen te koop  aanboden.

Wij zelf hebben windgaas gekocht om onze grote volière die in het verlengde van ons hok staat te bekleden, we hebben daar nog 6 jaarling doffers zitten waar we geen afscheid van wilden nemen. Maar om ze toch een redelijke kans te geven tegen de duiven die in de hokken zitten hebben we besloten om deze volière te bekleden met windgaas, we hebben houten raamwerken gemaakt en daar het windgaas op gespannen, deze hebben we weer tussen de aluminium profielen geplaatst en vast gezet, zo kunnen we dit ook weer snel verwijderen wanneer we dit willen. We zullen zien of dit de duiven ten goede komt, anders zitten ze in weer en wind en dan weet je dat deze weersinvloeden de duiven niet ten goede komt. Wij hebben hier helemaal geen ervaring mee maar het is in ieder geval het proberen waard.

Het is een paar dagen oppassen geblazen met de jongen die we afgelopen weekend bij de oudere jongen hebben geplaatst, er zijn er bij die de weg naar de drinkpot nog niet weten te vinden, deze helpen we dan even door de kop even in de drinkpot te duwen, wanneer ze dit weten is het klaar.

Ook hebben we 2 jongen gekocht via een bon van Wiert de Wit uit Harlingen, deze hebben we afgelopen zondag  bij hem gehaald, een blauw-band en een kras, ik heb ze zelf mogen uitzoeken, maar Wiert wees me er op dat hij de blauw-band mij wel toe wilde hebben, hij komt uit een doffer waar Wiert zelf hele goeie uit gehaald heeft en met name op de midfond. Wiert is lid van onze zuster vereniging “Ons Genoegen” waar hij vele kampioenschappen heeft behaald.

Tot de volgende nieuwsbrief!

P.P.M

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.