Nieuwsbrief 7-2009

De doffers zitten nu allemaal op weduwschap, je kan meteen merken dat er nu maar weer 16 duiven(doffers) in het grote vlieghok zitten en 9 in het kleine vlieghok, het is een stuk droger geworden, wat mede veroorzaakt wordt door de drogere periode, op een enkel buitje na dan. Ook hebben we de verlichting vanaf maandag geheel uitgeschakeld, zodat er ’s morgens in het donker wordt schoongemaakt en wordt er voer in de voerbak gegooid, dit gebeurd allemaal om half 7 wanneer ik even voor 7 uur naar mijn werk ga, dan begint het in het oosten al licht te worden, dus duurt het niet zo lang meer dat we de duiven s’morgens bij daglicht kunnen verzorgen.

De doffers worden met de dag strakker en beginnen steeds beter te vliegen, je kan wel zeggen dat ze er even flink aan trekken, dit duurt ongeveer een 15 tot 20 minuten. We houden de duiven nu lekker kort met een mengsel van 75% zuivering en 25% vliegvoer. Wanneer ze dan ook uitgevlogen zijn willen ze gelijk naar binnen.

We hadden deze week toevallig onze “Alfons” even in de handen, waar we eerst dachten dat hij al zijn eerste pen had gegooid, wat wel heel snel was geweest!, blijkt dat zijn eerste pen is afgebroken, gelijk aan het begin van de pen, omdat het de eerste pen is die gegooid wordt doen we hier niets aan.

We hebben het dakje van de volière voorzien van nieuwe golfplaatjes het oude zat vol met scheuren en afgeknapte delen, het was ons een doorn in het oog, maar we hebben eigenlijk nog niet de tijd gehad om het te repareren, afgelopen weekend hebben we het vernieuwd.

Omdat het dringen is geblazen in de broedpan hebben we de jongen bij de kwekers inmiddels op de vloer gezet, zodat de ouden rustig kunnen broeden op de 3e ronde, onze broedhokken in het kweekhok zijn niet zo groot om er fatsoenlijk een 2e broedschaal bij te plaatsen. Ook bij Peter hebben we de warmte plaat aangezet, de jongen komen alleen bij het voeren hier van af, omdat het een smalle plaat is( 180 x 25 cm) hebben we de broedpan er ook op gezet,na het voeren kruipen ze allemaal weer lekker terug in de broedpan. Aankomend weekend kunnen de meesten worden verplaatst naar het jonge duivenhok.

Vrijdag a.s. worden alle vliegduiven geënt tegen paramixo, gelukkig verkeren we nog in de situatie dat de dierenarts aan huis komt, zodat we niet met alle duiven hoeven te slepen naar de praktijk toe, we zorgen er wel voor dat alles vast zit zodat we er snel klaar mee zijn, meestal zijn we met 10 15 minuten klaar.

Tot de volgende nieuwsbrief,

P.P.M.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.