Nieuwsbrief 35-2009 (20-9-2009)

DE LAATSTE LOODJES…….

Het is een hele toer om de duiven nog een beetje in de veer te houden, hebben we het kleine hok al ander halve week al gescheiden zitten, de duivinnen zorgen voor het jong, maar hier zijn er nu enkele die de veren laten vallen en kunnen jammer genoeg niet meer mee, in het grote hok hebben we alles in tact gelaten, dus de jongen liggen nog met zijn tweeën in de pan, en doffer en duivin zorgen hier voor, maar deze zijn dan ook een week jonger dan de volière
Wat doen we dan zoal de laatste week , nu heel veel trainen, en met veel trainen bedoel ik bijna iedere dag een kilometer of 50-60 weg gebracht maar alleen maar over de afsluitdijk , of het de rui tegen houdt weet ik niet maar het is zeker niet verkeerd, uit hun zelf vliegen ze niet meer zoveel,maar er zijn nog verschillende duiven die nog mee kunnen, ze krijgen 3x per dag eten en wel zoveel dat ze lusten.
waarom nog zoveel trainen dan, nu het wordt zaterdag mooi weer met een ideale wind, oost is een wind waarbij het mogelijk is dat we mee kunnen doen met de eersten in de afdeling, althans als alles goed is en dan bedoel ik de gezondheid natuurlijk, wanneer dit niet goed is dan zal het nooit lukken, maar de duiven zien er voor het oog goed uit, zijn nog bijzonder fit wanneer ze van de training thuis komen en dat mogen we graag zien.

Vrijdagmorgen:
Tijdens het inkorven van de duiven voor de training was het even schrikken, onze 891 heeft even aan het buurten geweest bij de 442 in het broedhok naast hem, de 442 zit gekoppeld aan de 258 onze beste duivin op de natoer, en waar alle hoop op is gevestigd, de jongen van een 7-8 dagen oud waren dood, frappant was dat de duivin er nog boven op zat, gelukkig hadden we nog een koppel met jongen van de zelfde leeftijd, die we hebben overgelegd.
De duiven waren zo maar weer thuis van de training vanaf afslag Middenmeer (54 minuten), iedere dag zijn ze een stukje sneller naar huis gekomen.

We zullen hoogstwaarschijnlijk 20 inkorven vrijdagavond voor de laatste vlucht van 300 km vanuit Isnes, hier zullen ook enkele doffers(2) tussen zitten die al 2 weken hebben stil gezeten, echter ze zijn super actief en blinken je nog tegen moet, het is afwachten hoe het gaat zaterdag.
Zaterdagmorgen 08.45 uur
De duiven zijn nog niet gelost maar zijn wel terug gezet naar Wavre, ongeveer 278 km, waarom eigenlijk? morgen gaan we de duiven scheiden en al vast de eerste selectie uitvoeren, we zullen enkele doffers en duivinnen als reserve houden.

De gehele combinatie moet vandaag ook kaatsen, het is tevens de afsluitingpartij van het kaatsseizoen, hier doen we ieder jaar aan mee en er wordt rekening met de duiven gehouden, wanneer deze kunnen thuis komen kunnen we even naar huis om te klokken, en daarna weer verder kaatsen.
De duiven zijn gelost om 10.00 uur, met een oost zuidoosten wind, maar het waaide bijna niet dus echt vroeg in de afdeling kunnen we wel vergeten.
We hebben moeten wachten tot 13.45, toen zagen één als een stip, en die als een steen naar beneden dook, het was wederom de 850 van P.Jaarsma, eerst dachten we dit is een beste vroege, want zoals ze naar beneden dook zie je maar zelden echter het was wel vanuit de verkeerde hoek, op 13.48 onze 2e en vanaf toen kwamen de duiven goed regelmatig, toen we melden waren er nog geen meldingen, maar omdat we altijd gelijk bellen waren we de eerste die belden.
Later hoorden we de tijden van de anderen en viel het toch een beetje tegen, we waren nu 8e in de club met 7 in de prijzen. De winst was voor W.Brandsma en voegde op de valreep er nog een overwinning aan toe.
Gefeliciteerd Willem!

Verder wil ik iedereen bedanken die de moeite hebben genomen om de nieuwsbrieven te lezen, en ben zeker van plan om dit volgend jaar te herhalen, want tot nu toe zijn er alleen maar positieve reacties.
Vanaf nu zal er niet meer wekelijks een nieuwsbrief zijn, alleen wanneer er nieuws is zal dit geplaatst worden! dus blijf regelmatig de site bezoeken.

Tot de volgende nieuwsbrief,
P.P.M

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.