Nieuwsbrief 34-2009 (13-9-2009)

We hebben deze week enkele duivinnen gescheiden van de doffers en moeten ze alleen op de jongen passen, we hebben dit gedaan in het kleine vlieghok waar 8 koppels zitten, 7 doffers hebben we naar de volière geplaatst waar op dit moment niets meer inzit.
Ook zijn we de dinsdag nog even naar Breezanddijk geweest met de duivinnen,het duurde nog al even voor ze weer thuis zijn, misschien komt het dat we s,avonds dit moeten doen, overdag moeten we werken. Dus de duivinnen zijn pas tegen 6 uur gelost en waren er tegen half zeven weer, wat opviel was dat ze het niet gemakkelijk hebben gehad.
Vrijdagavond hebben we 20 duivinnen ingekorfd voor de vlucht van Hasselt, de hele week was het noord tot noordoosten wind en krijgen de duiven het niet voor niets
Zaterdag morgen was het motregen bij ons tegen 9 uur toen werd het beter,de duiven zijn gelost om 09.00 uur, naar verwachting kunnen de duiven hier om 13.00 uur vallen, 4 uurtjes vliegen moet kunnen met een snelheid van 65 km/p/u.
Om 12.35 uur kregen we een SMSje van P.Jaarsma die bij Anjo in Workum was, met de melding dat  Anjo klokte om 12.29 uur, wij moeten dan om 12.45 klokken om Workum voor te blijven, maar het duurde tot 13.01 uur toen we de eerste 2 klokten, achteraf blijkt dit te laat te zijn, de eersten in de vereniging klokken op 12.48 dit is dan wel in Achlum bij Joris de Jong maar ook in Harlingen beginnen ze om 12 56 uur, Maar de grote winnaar dit weekend is Joris met een geweldige uitslag, 7 duiven van de 10 in de prijzen, en beginnen met een 1e en een 3e, en 7 bij de eerste 23 duiven, geweldig!!!
wij zijn niet tevreden maar met nog 1 vlucht te gaan zullen we nog 1 keer de duiven voorbereiden voor de laatste vlucht van uit Isnes (300 km).Wel hebben we het generaal aangewezen kampioenschap gewonnen in de club, dit kwam niet door dat onze getekende op tijd was maar bij de concurrentie was de getekende ook niet op tijd, en met nog 1 vlucht te gaan zijn we niet meer in te halen.

Tot de volgende nieuwsbrief,

P.P.M

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.