Nieuwsbrief 33-2009 (6-9-2009)

Deze week zijn we weer volop aan het werk en dat betekend minder tijd voor de duiven, ze kunnen er smorgens niet meer uit en worden ook niet meer getraind, op zich jammer natuurlijk maar ze zullen het er mee moeten doen, wel hebben we het licht aan om de duiven zolang mogelijk in de pennen te houden.
De doffers spelen we waarschijnlijk niet meer, deze hebben te veel dek laten vallen en kunnen niet op tegen de duivinnen die nog geheel in de veer zitten, de broed stand van de duivinnen, de volière zit zaterdag op jongen van 14-16 dagen en zullen zaterdag voor het laatst mee gaan, het kleine vlieghok zit op pieken van een week, en het grote vlieghok zit op 2 weken broeden, dus optimale standen.
Het vliegen gaat iets minder dan verleden week, het vliegt nu tussen een half uur en drie kwartier, en zijn dan ook wel een 20 minuten verdwenen, we hopen maar dat de weergoden het nog toe laten om de duiven donderdag nog een training te geven vanuit het Rijsterbos, omdat de wind weer uit het westen noordwesten zal komen zaterdag lijkt het ons de beste richting, ook het weer voor het weekend lijkt niet zo gunstig(woensdag avond) maar de afstand is maar 170 km dus wanneer het 2 uurtjes droog blijft moet het lukken om zaterdag te gaan lossen uit Boxtel.
Helaas hebben we de duiven niet meer weg gehad donderdag, maar het was ook niet mogelijk, wat een weer was het hele harde wind met stevige buien, zelfs donderdag niet eens buiten gehad,
Vrijdagmorgen tijdens het voeren nog enkele duiven in de hand gehad, er waren enkele bij die te zwaar waren, omdat ik middags mooi op tijd thuis was de doffers even vast gezet en de duivinnen los gelaten, het was mooi weer en de duivinnen waren gelijk uit het zicht, het was 25 min later dat de eerste 2 zich weer melden, en 40 min laten de rest, hier was ik zeer tevreden over, tijdens het inkorven voelden de duivinnen prachtig mooi aan en met veel vertrouwen zijn we naar het clubgebouw gegaan met 20 stuks.
Zaterdagmorgen was het nog slecht bij ons, en het duurde dan ook tot 10.00 uur voor dat de duiven de vrijheid kregen vanuit Boxtel, met de wind uit het westen zijn we uit gegaan van de zelfde snelheid dan de week ervoor 1250 mpm. maar omdat het harder waaide uit het westen dan verleden week was deze snelheid iets te voorbarig, het was 12.22 toen de eerste duif zich melde het was de 447 onze 2e getekende die de week er voor was ze nog goed voor een 17e plaats in de vereniging, echter nu is het bingo en zorgde deze duivin voor de 6e overwinning dit seizoen. Met nog 2 vluchten te gaan staat ze 2e duifkampioen en staan we 4e onaangewezen en 3e aangewezen op de natoer.
We zijn iets uitgelopen op de concurentie voor het generaalkampioenschap onaangewezen en moeten nog één keer onze getekende draaien om 1 generaal aangewezen te worden.
Dus zullen we nog 2 weken aan de bak moeten om dat te realiseren.

Tot de volgende nieuwsbrief,
PPM

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.