nieuwsbrief 30-2009 (8-8-2009)

Maandag,
Iedereen nog bedankt voor de vele leuke reacties die we hebben mogen ontvangen voor onze 6e teletekst vermelding van de vlucht Isnes.
De eerste eieren zijn er bij de eerste ploeg gekoppelde duiven.
Toch nog even over verleden week, waar we 6e melding zijn op TT. En waar we 13 minuten moesten wachten op onze 2e duif, je moet natuurlijk blij zijn wanneer je een TT notering realiseert maar dat je met 44 mee zo lang moet wachten op je 2e is in mijn ogen niet goed en is verontrustend voor aanstaande week, de jongen vliegen wederom niet goed, 10 minuten in de lucht en dan zitten ze weer op het dak, en om eerlijk te zijn vindt ik daar niets aan en motiveert mij niet.
Zaterdagmorgen:
Wij hebben geen duiven mee op Frankfurt a/d Oder maar deze vlucht is al uitgesteld naar zondag.
We hebben 40 ingekorfd voor de 2e NPO vlucht uit Pommereull, het Vaaltje staat 1e getekende, ze gedroeg zich net zo als de weken er voor,en de 065 als 2e, Lady Explosion staat als 3e getekende, ze was wel weer mooi rond en heeft vrijdag een beetje verkering gekregen, het is vaker zo dat wanneer ze één keer de gang er in hebben ze het vaker doen, ze heeft in ieder geval de “Sneeuwbal” meegekregen. Maar het is nu 10.00 uur en de duiven zijn nog niet gelost.
de duiven zijn inmiddels gelost om 10.45, de verwachting van de bekende sites die een nieuwspagina hebben is dat ze tussen 15.00 en 15.30 uur er kunnen zijn, wij gaan er van uit dat de duiven tussen 15.15 en 15.45 er moeten kunnen zijn, na dat we al enkele duiven hadden zien vliegen om 15.40 waarvan er 3 doken naar een liefhebber die enkele honderden meters bij ons vandaan wonen, duurde het toch nog tot 16.00 uur tot wij de eerste kregen, het was de 325, een jong 50% uit de Schaerlaeckens van P.Jaarsma, het duurde tot 16.17 uur toen wij onze 4e klokte, en wij onze taks hadden, in onze ogen duurde het veel te lang, maar s,avonds op de club en bij andere bekende liefhebbers uit de omgeving duurde het ook lang. Wel waren we te laat met onze 1e , 20 minuten achter de 1e in de club vinden we te lang, maar ook hier waren er weer liefhebbers die het zelfde overkwam, en kun je er geen pijl op trekken.
Het Vaaltje was veel te laat en miste, jammer want alle duiven met 5 prijzen in de club misten en komt het op de laatste vlucht aan wie asduif jonge duiven wordt.
De Comb Cornel en Zn wist deze toch nog zware vlucht te winnen met een 1e en 2e plaats in de vereniging, bijzonder was nog dat ze 4 bij de eerste 10 hebben, een teken dat het op dit moment goed vertoeven is op de hokken van Cornel, gefeliciteerd Mannen!!
Volgende week zullen we denk ik niet meer dan 20 inkorven, dit zullen meest duivinnen worden, ook hebben we een trainingvlucht vanaf Zutphen, hier zullen alle oude duivinnen op worden gespeeld, en enkele doffers die een kruisje achter hun naam hebben staan, ook gaan er nog enkele jongen mee die we hebben ingehouden omdat we deze eigenlijk niet willen verspelen maar kunnen op zo’n korte vlucht mooi mee om nog enige ervaring op te doen, dus veel duiven in de lucht a.s. Zaterdag, wanneer de duiven op tijd gelost worden en thuis zijn, gaan we zaterdagmiddag al aan een wel verdiende vakantie beginnen, wanneer de duiven laat thuis komen dan gaan we zondagmorgen in de vroegte weg, we gaan een weekje naar Oostenrijk, we gaan daar kijken en genieten waar we in de winter aan het skiën zijn, de duiven worden dan verzorgd door Peter en Mark, en zullen de duiven moeten klaar stomen voor de eerste natoer vlucht,
Tijdens dit schrijven valt de één na laatste op het hok en mag je concluderen dat ze wel trouw zijn maar op dit moment niet zo snel!

Voor die gene die op  Frankfurt a/d Oder duiven mee heeft veel succes, de duiven zijn gelost om 07.00 uur.

dus volgende week geen nieuwsbrief!
Tot de volgende nieuwsbrief!!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.