Nieuwsbrief 29-2009 (1-8-2009)

Bij de oude duiven hebben we 2e groep gekoppeld, dit zijn 8 koppels, a.s. zaterdag zullen we de laatste duiven totaal 13 koppels bij elkaar zetten.
de jongen zien er veel beter uit zo eind van de week, tevens is er 1 duif opgegeven die in IJmuiden zit, deze duif proberen we terug te krijgen, het is een zusje van onze Birendra en de 013, deze veel belovende jonge doffers hebben zich als jaarling goed laten zien, en bewezen uit het goede hout te zijn gesneden. De jonge doffers vliegen niet zo goed als de duivinnen, maar toch zijn ze goed levendig, de jonge duivinnen vliegen zowel smorgens als avonds een 20 min. tot een half uur, en zijn dan ook goed aan het trainen, we verwachten dan ook de duivinnen voorop, toen we ze inkorfden vrijdagavond markeerde er niets aan, dus het wordt afwachten.
Zaterdagmorgen,
De duiven zijn gelost om 09.00 uur, de verwachting is toch dat ze een 90 km vliegen en kunnen dan om 12.20 uur hier zijn, maar het waait niet zo hard, maar wel uit het zuidoosten, het is 12.21 toen er 4 duiven boven het hok vlogen richting het noorden,omdat wij het scheidsrechters fluitje gebruiken om ze binnen te roepen ging er 1 duif bijweg en kwam weer terug, na enkele rondjes te vliegen klokken we om 12.22.08 de 606.
Deze duivin is een jong die we gehaald hebben bij Lub Snoek uit Urk, ik heb enkele toppers van hem mogen fotograferen en heb in ruil 2 jonge duiven mogen uitzoeken. De vader van de 606 is de “Explosion” en presteerde geweldig bij Lub met een 4e NPO vanuit Creil 11279 duiven, 2e vanuit Boxtel 29586 duiven, 4e Pommeroeull tegen 11666 duiven.
Echter ze had zich nog niet laten zien de voorafgaande vluchten maar dat ze wat in haar mars heeft blijkt later wel, bij het melden van de duif was er nog geen melding, en dan begint de spanning op te lopen, blijft het zo of zijn er nog vroegere, van P.Jaarsma kregen we een SMS,je dat Workum op een snelheid van 1480 mpm zat, en wij waren ietsjes sneller 1484 mpm, later hoorden we dat we een eerste in de vereniging zouden spelen, maar ook van Harlingen(2 clubs) waren we de snelste, en dan is het wachten, op de site van Poortvliet waren we ook nog steeds de snelste.
Eindelijk 17.00 uur door een belletje van J.de Jong de verlossing met een 6e TT vermeldingĀ  , en dat is een geweldige prestatie natuurlijk, we hebben de 606 omgedoopt tot “Lady Explosion ” binnen kort een foto van deze duivin.
Maar dan heb je 1 en dan moet je 14 minuten wachten op de 2e en de 3e en dat is een te groot gat vinden we. Onze 3e was het “Vaaltje weer en was onze 1e getekende, na deze 3 druppelde het redelijk door maar om 14.00 uur stokte het en toen we 16.45 uur naar de vereniging gingen moesten we er nog 14 stuks.
Toen we terug kwamen waren er nog 6 bij gekomen, in de avond uren zijn er nog eens 4 gekomen, de volgende morgen(zondag) om 07.30 uur zat er nog 1 dus is de schade op 3 na toch nog beperkt gebleven.
Totaal hebben we 14 in de prijzen van de 44 gezette duiven
De eerste TT vermelding van de Combinatie is een feit!!

 

tot de volgende nieuwsbrief,

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.