Nieuwsbrief 28- 2009 (26-7-2009)

We hebben de eerste duiven gekoppeld voor de natour, deze zullen de eerste vlucht op 14 dagen broeden zitten.  a.s. zaterdag gaan we de 2e groep koppelen en weer een week later de laatste groep, de oude duiven vliegen dat het een lieve lust is, we hopen dan ook maar dat we dit door kunnen trekken tot aan de eerste vlucht. maar dat zal straks wel weer iets minder worden wanneer ze gekoppeld zitten.

Op 4 na zijn alle jongen weer terug, ondanks dat het slechte vlucht in het algemeen maar zeker voor ons,valt het ons niet af hoeveel we weer terug hebben, zeker ook omdat we de jongen niet op de rit kunnen krijgen. We zijn deze week bezig geweest om te zien of we de jonge duiven beter aan het vliegen krijgen, eerst hebben we duiven(duivinnen) gekuurd t/m woensdag tegen coli en (de doffers) een kuur tegen de luchtwegen en we hebben ze gescheiden, het heeft eigenlijk niets veranderd, nog steeds vliegen ze hooguit 10-15 minuten ondanks dat de duiven bij elkaar weg zijn. Daarom werd er vrijdag met weinig vertrouwen 55 duiven ingekorfd, in de hand zagen ze er toch nog redelijk uit, er waren er enkele bij die waren te licht en deze zouden dan ook thuis blijven maar Peter zei alles mee, ook deze duiven hebben de zelfde behandeling gehad en gaan ook mee.
Zaterdagmorgen zijn de duiven gelost om 08.30, en de berichten redelijk gunstig, tenminste beter als de weekenden er voor, echter er stond bij ons een harde westnoordwesten wind en hier hebben ze het laatste stuk veel moeite mee gehad. Op de site van Maarten Hakvoort uit Urk zagen we dat de duiven ongeveer 1387 meter maakten en om 10.49 klokten, het verschil in afstand is ongeveer 55 km en daar hebben ze toch een klein uur overgedaan, het was 11.46 toen het vaaltje 354 zich melde met gelijk erachter aan de 337 echter deze hielden elkaar een beetje op waadoor de 1e plaats is verspeeld, deze was net als verleden week voor de Gebr.Heeres en Zn, we zijn nu 2,3 en 7 met 9 in de prijzen van de 55, aan één kant mogen we niet klagen met enkele vroege duiven maar het prijs percentage is slecht, maar wat we erger vinden is dat we toch nog redelijk duiven kwijt zijn totaal 8 stuks
Ook vreemd is dat er geen verschil was te merken tussen de 2 hokken die een verschillende kuur hebben gehad, op een bepaalt moment waren er van beide geslachten 6 doffers en 6 duivinnen.
aankomende week zullen we ze alleen maar voorzien van een natuurlijke kruidenmix met vitaminen. Wel hebben we het idee dat de duiven er beter bij zitten(zondagavond) dan verleden week, waardoor er weer met vertrouwen wordt uitgezien naar het volgende weekend. Wel zullen we nu enkele veel belovende jonge doffers gaan inhouden, deze hebben 5 vluchten gehad waarvan de laatste 4 geen gemakkelijke opgave was. We zullen een 40 tal gaan spelen de laatste vluchten, wanneer de duiven deze opwaartse lijn voorzetten zullen we ook voor het eerst Morlincourt  gaan meedoen, echter moeten we niet veel duiven meer verspelen en de wind zal gunstig moeten zijn maar dat is moeilijk gissen wanneer je donderdag moet inkorven, dan kan het alle kanten nog op met de weer en wind voorspellingen.

tot de volgende nieuwsbrief,

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.