Nieuwsbrief 27- 2009 (19-7-2009)

De oude duiven zitten allemaal te broeden, we laten ze enkele dagen zitten en scheiden daarna de geslachten weer, ook zijn we begonnen met het bijlichten, om nog enigszins de duivinnen in de veer te houden doen we dit, dit is ons verleden jaar goed bevallen, dat was ook de eerste keer dat we dat hebben gedaan en zeker voor herhaling vatbaar.
We zullen ons nog beraden wanneer we de eerste duiven zullen koppelen, we willen dit in 3 groepen doen zodat we de gehele natourĀ  enkel duivinnen op een mooie stand hebben zitten.
Peter is inmiddels weer terug en Mark komt deze week weer terug van vakantie, en zullen dan ook weer bijspringen daar waar nodig is, tevens zullen de jonge duiven deze week meer getraind worden, want het is nog steeds een ergernis hoe de duiven naar binnen komen en om het huis vliegen.
Vanavond(maandag)kontact gehad met duivenarts v.d.Sluis wat hier aan de hand is, omdat we bijna geen verliezen hebben staan we voor een raadsel, natuurlijk hebben ze iets voor de luchtwegen gehad en voor het geel(pil) maar dit helpt niet.
maar dat er iets is staat als een paal boven water, we willen ook de duiven niet te veel medicijnen geven en zeker niet overbodig.
We zullen dan ook maar afwachten wat v/d Sluis te vertellen heeft.
We zullen het deze week nog aan zien maar willen ze na een eventuele behandeling op aanraden van v/d Sluis nog niet, dan gaan we ze niet meer inkorven en zullen we de duiven laten onderzoeken, want dat er iets niet deugd is voor ons wel zeker. Inmiddels bericht gehad van v/d Sluis, deze denkt toch aan een colibesmetting, en raad ons dan ook aan om hier voor te kuren, we zullen dit na deze vlucht dan ook maar doen, maar we zijn er niet van overtuigd, de duiven zien er prachtig uit, de mest is redelijk tot goed, de duiven braken niet, zijn hongerig en nemen niet veel water op, het enige wat er op duiden kan is dat ze er slecht in willen.
de weersverwachtingen voor zaterdag zien er niet best uit, vrijdagavond zijn de berichten voor zaterdag in de middag beter maar ook dan kunnen er buien vallen, maar voor het zelfde wordt het een pracht vlucht, we moeten maar weer afwachten.
de vermoedens worden werkelijkheid, het is weer slecht weer voor de duiven, zijn ze van afdeling 10 om 07.00 uur gelost, die van ons blijven zitten, er hangt een regenzone over het west-zuid westen.
het is in de middag dat de duiven worden gelost, en wel om 14.00 uur, maar het weer is niet verbeterd er zijn vele buien op de vlieglijn.
de verwachting is dat ze om 16.20 er kunnen zijn, maar dat wordt bij ons veel later, de eerste duiven vallen om 16.28 bij de Gebr.Heeres en Zn, deze klokken 2 tegelijk en hebben 5 bij de eerste 8 in de club, was het de eerste vlucht nog knudde met deze mannen, ze krijgen het weer voor elkaar om de duiven in 3 weken tijd weer helemaal in orde te hebben en dat is grote klasse, zowel bij ons maar ook enkele andere liefhebbers die geweldig hebben gepresteerd met de oude duiven lukt het niet om de jongen er bij te krijgen,Bakker die de eerste 2 vluchten met de 1e er van door ging was wederom bij de eersten, ditmaal een 3e plek en 13 van de 20 in de prijzen, Klasse Bakker!!
Wij klokten om 16.51 en om 17.00 uur waren er 6 stuks weer terug, en we hadden er 8 in de prijzen.Wij missen maandagavond nog 5 van 59 stuks.We gaan kuren voor coli op advies van van der Sluis en gaan proberen door de duiven te scheiden meer rust op het hok te krijgen.
We zullen het deze week aanzien of er reactie is. Volgende week meer hierover.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.