Nieuwsbrief 21 (7-8-2010)

Omdat we duiven nog niet hebben gescheiden vliegen ze niet lang, als we ze een kwartier in de lucht houden is het veel.
Maar daar staat tegen over dat ze er dolgraag uit willen maar ook ontzettend graag er weer in willen.
We zijn donderdag weer even naar Breezanddijk geweest en dan zijn ze zomaar weer thuis.
De afdeling heeft besloten om de afstand in te korten voor aanstaande zaterdag, we vliegen ipv Strombeek nu Hazeldonk en de week er op Isnes, dit is een vrijdag inkorving waardoor de eerste training voor de oude duiven vervalt en hier worden wij niet gelukkig van, ik begrijp dat ze de vlucht inkorten omdat een keer zover zou worden, maar dat ze de training laten vervallen begrijp ik niet goed, voor het zelfde kunnen ze een door de weekse training inlassen, dat gebeurde vroeger ook, dindag inkorven en woensdag los.
We hebben er 50 ingekorfd vrijdagavond, op de club waren er 292 duiven die de strijd met elkaar aangaan, de berichten zijn niet super voor morgen maar waarschijnlijk kunnen ze smorgens er vroeg uit om voor de buien thuis te zijn.
Zaterdagmorgen was het niet goed weer bij ons, de buienradar gaf ook aan dat het een natte dag zou worden met name in het noorden van het land.
de duiven zijn gelost om 10.25 uur met een zuid tot zuidwesten wind, het zou zo maar kunnen dat ze binnen de 2 uren er kunnen zijn maar het weer spreekt boekdelen, wij waren er al van uit gegaan dat het weer een zondaglossing zou worden omdat de voorspellingen ook slecht zijn.
Daarom verbaasde ik me ook dat ze toch los zijn gegaan!!
volgens de berichten hebben de duiven naar het noord-westen allemaal regen onderweg en dat is jammer want er komt nu ook veel geluk bij en kunnen de duiven er niet op afgerekend worden.
Toen wij ons eerste kregen, het was de 301 die als eerste is geringd in Januari, regende het pijpestelen, het was 11,46 toen de piep van de antenne ging, bijna 20 minuten later hadden we er 5 en dat is ons taks,

we hadden 15 van de 50 in de prijzen en moeten er zondagavond nog 6 hebben, we hadden er geen getekende duif erbij, dus voor de afdeling is het over en uit.
Dat is pech hebben want we hebben toch bijna het hele seizoen mee boven aan gestaan.
Bakker was bij ons 1e en 4e met 9 duiven mee, en zet het hele kampioenschap op zijn kop, met nog 3 vluchten te gaan moeten we er echt nog even aan trekken om bij de kampioenen te blijven. We zullen de duiven nu op de deur spelen as zaterdag op Isnes, dit doen om de duiven langer te laten trainen want dat is op dit moment veel te kort, we hopen dat dit goed gaat uitpakken.

tot de volgende nieuwsbrief,

PPM.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.