Nieuwsbrief 16-2009 (3-5-2009)

Zondag,
De jongen wilden er graag uit vanavond, en tot onze grote verbazing op 5 na allemaal de lucht in, die andere 5 hebben we door middel van de stok met zak de lucht in gejaagd. Na een 5 tal minuten kwamen de eersten weer op het dak, dit is een begin waarvan ik hoop dat ze eind deze week allemaal uit hun zelf de lucht ingaan.

Maandag,
Ook vandaag weer veel jongen de lucht in, we hoefden amper de stok te laten zien, wel was het zo dat ze weer snel terug op het dak landen.
Ook was ik vandaag de gelukkige die de 1e afdeling van Hasselt op de foto mocht nemen, Henk en Anneke zijn met de 991 “Damian”bij me geweest en heb de prachtige blauwe doffer mogen fotograferen. Moet er nu nog een leuke achtergrond bij vinden(later meer)

Donderdag,
De jongen gaan nu allemaal uit zichzelf op een enkeling na de lucht in, dus zover zijn we al, nu gaan we de periode die ze vliegen proberen te verlengen, dat is op dit moment 5 a 10 minuten en dat is te kort natuurlijk, maar we gaan er vanuit dat dit snel iets langer gaat worden.

De Weduwnaars vliegen weer goed deze week, we hebben deze week de trainingsarbeid van de doffers door deze ’s morgens ook los te laten verhoogt, we hadden ze alleen maar ’s avonds los, maar vanaf deze week gaan ze ’s morgens er ook uit.
We hebben er weer 28 ingekorfd, ’s avonds na het uitreiken van de ACG en Kuststrook boekjes werden we verrast omdat we 1e onaangewezen en 2e aangewezen in de Kuststrook zijn geworden op de Vitesse, we wisten wel dat we zouden stijgen in het klassement maar dit was een echte verrassing.
Zaterdag was het hemelsmooi weer bij ons, maar in Isnes was het belabberd volgens de berichten, de afdeling besloot te gaan rijden naar Duffel, maar de duiven zijn gelost in Wavre 278 km om 14.00 uur. Wij zelf verwachten de duiven niet voor 17.30 uur maar doordat er in Urk geklokt werd met een snelheid van 1369 mpm zouden de duiven bij ons om 17.15 uur kunnen vallen, echter dit was iets te voorbarig en het werd zelfs iets later dan onze eigen voorspelling, het was 17.35 toen de 026 “Berengar” (uit kweekkoppel 976 “Aimone” x 378 “Adélaide”) zich melde, deze doffer liet het de eerste 2 vluchten afweten, maar verleden week zat hij ook al bij onze eersten. We moesten hierna even wachten, maar dat was bij vele liefhebbers het geval.
het was 17.42 toen onze 2e getekende de 884 “Aloys” op de klep viel.
Om 17.44 was het de 949 “Alfons” die zich melde, hier waren we zeer content mee wat dit is één van de doffers die geweldig presteert op de fond, en had zich nog niet laten zijn dit jaar, als 4e was het onze 1e getekende de 891 “Amadeo” en zat op 17.50. Het was geen gemakkelijke vlucht, het concours stond bij ons tot 18.02 open en dat is bijna een half uur. Bij ons zelf waren de duiven even over 20.00 uur weer thuis.
We hadden er 12 in de prijzen = 42%
Voor de 2e keer in dit prille seizoen werden we gefeliciteerd met de eerste plaats, later blijkt ook nog dat we de eerste pakken in het ACG.

Tot de volgende nieuwsbrief!
P.P.M

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.