Nieuwsbrief 15 (3-7-2010)

We waren er nog 2 jongen kwijt op de eerste training op een totaal van 76 jonge duiven.
Eentje is er afgelopen week opgegeven(Opdam), bij mensen die geen duiven houden, deze ben ik donderdag gaan halen, heel fijn dat er geen duivenliefhebbers zijn die ook weer graag willen dat deze duif weer bij de eigenaar komt, petje af.
We zijn Bijna iedere morgen weer met de 14 jongen die we apart hebben zitten weg geweest, Peter werkt in Bolsward en dat is een mooi loopje voor de duiven een kleine 20 km. Dinsdag morgen was er eentje om 06.45 uur weer thuis, Peter had ze om 06.25 los gelaten, de rest was pas om 07.30 weer terug, waar die hebben gezeten weten we niet maar als ze niet hebben gezeten ergens dan hebben ze een fikse training gehad.

Woensdagavond, de 1e jonge duivenvlucht is afgelast, en dat vindt ik echt jammer, niet dat het niet terecht is dat het is afgelast, dat is een juiste beslissing maar we hebben ze er geweldig voorstaan en daarom vindt ik het jammer dat het weer roet in het eten gooit, maar het is niet anders, het belang van de duiven staat voorop.
De vlucht voor de oude duiven is ook ingekort, in plaats van Morlincourt 434 km,is het nu Menen 306 km. vrijdag moeten we inkorven, de berichten zijn niet gunstig, er zal waarschijnlijk in de ochtend onweer in de lucht zijn en dan komen ze niet vroeg los. Maar hopen dat het meevalt.
Zelf zal ik niet bij aankomst van de duiven zijn, we hebben Zaterdag voor het eerst het Nederlands kampioenschap kaatsen voor 50+ voor afdelingen(22 parturen), dit is in St.Nicolaas, en doe daar voor Harlingen aan mee met nog 2 maten boven de 50 jaar. Maar Peter zal bij de duiven zijn en dan is niets aan de hand, Mark is er ook niet want die moet kaatsen in Leeuwarden de Oldehove partij met een deelname van 78 parturen.
Net de uitslag bekeken op de site van Friesland96 en wij staan nog steeds 4e keizer generaal in de afdeling en zullen we weer vroeg moeten draaien in het ACG1 met de getekende duiven wil je aansluiting houden met de mensen die boven je staan, één misser en je bent weg, het wordt een toer de juiste aan te wijzen maar we zullen vrijdag hopelijk de juiste keuze maken.

Zaterdag, toch een vroege lossing vanuit Menen, 07.15 uur zijn ze gelost met een variabele wind. zoals ik hier boven al melde ben ik er zelf niet bij vandaag, maar de honneurs zullen worden waargenomen door Peter, echter deze moet vanwege een storing ook eerst nog werken. We hebben nog even contact gehad en zij tegen Peter dat hij zeker 11.00 uur bij het hok moet zijn. Ik had vroeg in de ochtend alles al klaar staan  zodat ze altijd geconstateerd zouden worden wanneer er niemand aanwezig zou zijn.
een prachtige dag zou het worden, prachtig mooi op tijd met de duiven, de 054 Birendra(2e getekende) was ons 1e duif 11.28 was ze terug op het hok, om 11.41 de 891 Amadeo(2e getekende) onze 2e duif, . en dit zal ons zeker niet doen dalen in het keizer generaal kampioenschap want we waren ook 2e in het ACG en dat zijn de afdeling punten. dus zullen we afwachten wat de uitslag brengt.
Wat het kaatsen aangaat kon de dag niet meer stuk, we zijn 1e geworden en dus Nederlands kampioen 50+.
Dus al met al een prachtige sportdag.

De Gebroeders Heeres en Zoon waren 1e dit weekend, en met nog 1 fondvlucht voor de boeg is de stand voor het generaal kampioenschap voor oude duiven op 0.7 punt nog steeds in ons voordeel, dus een echte kraker staat ons te wachten Zaterdag.
Tevens hebben we dan de eerste officiële vlucht voor de jongen.
En dat zal zeker extra spanning geven want hoe staan de jongen ervoor, zo op het oog markeert er niets aan, ze willen graag naar buiten maar ook weer graag naar binnen, het vliegen mag in onze ogen wel iets beter maar er zijn veel koppeltjes die zitten te drijven of te broeden, dus trek op het hok denken we en daarom vliegen ze ook niet zo lang in onze mening.

afwachten maar Zaterdag.

Tot de volgende nieuwsbrief,

PPM

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.