Nieuwsbrief 14-2009 (19-4-2009)

Was het verleden week al een daverend begin met een 2e en 3e, nu was het echt raak met een 1e en een 2e vanaf Boxtel met 2 broers.

De duiven waren super op dreef afgelopen week, ze vlogen dat het een lieve lust was, daarom hebben we ook door de week er al veel plezier aan beleeft. Maar dat geeft nog geen garanties voor de Zaterdag.
De duiven zagen er bij het inkorven fantastisch uit, dat vonden wij tenminste, als 1e getekende ging de 891″Amadeo” de mand in en als 2e de 884 “Aloys”Allebei zonen uit “Lietse Dirk”, Zaterdagmorgen is het gelijk al geweldig mooi weer, strak blauwe hemel, maar een pittige wind uit het noordoosten. De duiven zijn om 08.00 uur gelost op en afstand van 174 km.

Door de straffe wind verwachten we de duiven niet voor 10.30 uur, echter waren we 10.15 al paraat en was alles klaar om de duiven te ontvangen, Peter zag in de richting van het zuidoosten en Mark, Johan en ik zagen naar de richting van het westnoordwesten richting dijk, het was 10.24 toen ik door de bomen over de ijsbaan een duif met grote snelheid zag aanstormen, boven de bomen was het de vleugels bij elkaar en dook naar beneden, ik zei gelijk daar is de 891 maar op het moment dat hij op de klep viel zagen we gelijk dat het de 884″Aloys”was, hoe hij er aan kwam was geweldig om te zien, hij had enorm veel haast om binnen te komen, om 10.24.23 piepte de antenne, omdat we nog geen duiven hadden gezien hadden we gelijk door dat hij niet laat zou zijn, vlak er na uit de zelfde richting weer het zelfde ritueel maar ditmaal was het de 891″Amadeo” die zich om 10.27.40 melde, bij het melden van de duiven waren we de eerste melding, op de vereniging bij het afslaan bleek zelfs dat we 1 en 2 waren van 556 duiven met de getekende duiven. Waarbij moet worden opgemerkt dat de 891 “Amadeo” voor de 3e keer op rij de europrijs wint.
We hebben 4 duiven bij de eerste tien, totaal 11 van de 28 in de prijzen.
Zondagmorgen op de site van Compuclub blijkt wat voor geweldige prestaties deze 2 broers hebben geleverd, ze blijken zelfs de 1e en de 3e prijs in het ACG en in de gehele kuststrook te winnen. dit betekent dat de 3 broers, de 355″Alfonso” is ook een volle broer van bovenstaande duiven nu alle 3 een Kuststrook overwinning op hun palmares hebben.

Tot de volgende nieuwsbrief,
P.P.M.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.