Nieuwsbrief 13-2009 (12-4-2009)

vrijdag 10-4-2009
Het is misschien achterdochtig maar de duiven lijken er nog niet helemaal klaar voor, toch hebben we besloten om ze allemaal (29)in te korven, het is niet zo dat ze niet goed genoeg zijn om in te korven maar er ontbreekt nog iets en dat is “vorm”, afgelopen week vlogen ze wel redelijk maar er zit nog geen gang in, wat we graag zien is dat ze dartelen in de lucht om daarna weer met een gang een richting uit te vliegen en met een paar minuten weer terug te komen, er waren een enkeling die dit wel deden maar nog lang niet allemaal,ok, ze zitten nog maar net op weduwschap maar toch, je wil het altijd nog beter zien dan dat ze doen, onze 891 “Amadeo“gaat weer als eerste getekende de mand in, hij was druk in de weer de laatste dagen. De vooruitzichten zien er goed uit, met de wind mee lijkt het een snelle vlucht te worden, persoonlijk is dat mijn favoriete wind(zuid-zuidwest-zuidoost)ik vindt het een geweldig gezicht om de duiven met grote snelheid te zien aankomen, ook is het nu nog niet nodig om alles van de duiven te vragen, het wordt nog zwaar genoeg dit seizoen, met name de fond is een zwaar programma, hier zullen de duiven en liefhebber alles uit de kast moeten halen.
zaterdag 11-4-2009
S,morgens voor 8 uur waren de duivinnen er al uit, we willen ze graag een bad geven en dat lukt niet in het hok, althans dat willen we niet, de duivinnen zitten de gehele week bij Peter en komen er dus niet uit, vandaar dat we ze buiten bij het vlieghok in bad willen hebben voordat de de doffers van de vlucht komen. Om 8.30 uur zijn de duiven gelost uit Heteren op een afstand van ongev. 136 km. Omdat het een voor de wind vlucht zou worden werd rekening gehouden met een snelheid van 1600 mpm. Door de te zwakke wind kwamen de duiven hier echter niet aan, om 10.02 zagen we de eerste duiven overvliegen, om 10.04 kwam uit het zuid-oosten de jaarling 013 “Axel”, zoon uit kweekkoppel 285 “Adrian” x 255 “Adelgonde” deze maakte nog een rondje boven het hok, tijdens het volgen van deze jaarling piepte de antenne en zat onze 1e getekende¬† “Amadeo” al op de plank (10.04.53 1437 mpm).Ik heb hem nooit gezien maar dat heeft hij mij al eens eerder geflikt, direct daarna viel ook “Axel” op de plank(10.04.59 1435 mpm) en waren de eerste 2 duiven een feit, maar daarna moesten we 5 minuten op onze 3e duif wachten en dat is te lang natuurlijk op zo’n korte vlucht. Maar wat doe je er aan? Na het melden blijkt dat dit de vroegste 2 meldingen in tijd te zijn, echter zitten we in de voorvlucht en werd de 891 “Amadeo”nipt verslagen door de Comb.Cornel die de eerste om 10.05.01 (1439 mpm)klokte maar 449 meter verder vliegt en de 1e prijs opeist.
Tevens was deze nieuwe vader en zoon combinatie 4e,5e en 6e, een geweldige start, en van harte gefeliciteerd.
Hierdoor werden wij 2e en 3e en mogen we best tevreden zijn. “Amadeo” scoorde wederom de euro,s en de 1e luxe. totaal behaalden we 12 prijzen van de 29 gezette duiven = 41%

Tot de volgende nieuwsbrief

P.P.M

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.