Nieuwsbrief 12-2009 (5-4-2009)

DE KOP IS ER AF

We hebben de eerste training achter de rug, het was wel even billen knijpen hoor toen de afdeling besloot om toch te lossen, bij ons was nog helemaal geen zicht, laat staan de eilanden, ook de vooruitzichten zagen er niet goed uit, ondanks werd er toch gelost om 16.25, toch kwamen de duiven goed naar huis, het zal tijdens het lossen en onderweg beter zijn geweest als bij ons, de eersten in de vereniging zaten om 17.38 een snelheid van 1319 m.p.m, deze duif was van de Comb.Feikema & Feikema.
Wij waren zelf best tevreden, ons eerste duif, “Asem”een jaarling,viel om 17.40 op de plank, gelijk gevolgd door “Amadeo”(1e getekende)en winnaar van de europrijs, en “Alfonso” deze 3 duiven waren 16e,18e en 19e in de vereniging. Totaal hadden we er 11 van de 29 in de prijzen = 38%, het concours stond tot 17.49 open en waren er 150 van de 599 duiven weer in Harlingen, onze laatste duif was er om 20.15 uur.

We hebben zondagmiddag de duiven op weduwschap gezet, we hebben de duivinnen s,morgens al naar het duivinnenhok gebracht, s,middags hebben we de eieren weggehaald, en de broedhokken op half gezet. Omdat de duiven toch een dikke 20 uur in de reismand hebben gezeten en je nooit weet wat ze oplopen, zullen we de duiven 2 dagen aan een ontsmettingsmiddel zetten.

Met de jongen gaat het steeds beter, ze zijn druk aan het dartelen en er zijn er bij die al rondvliegen, iedere avond zijn het er meer die het aandurven, dus de stok laten we nog maar even in het hok staan, ze willen er graag uit, maar na een 3 kwartier tot een uur willen ze ook wel weer graag naar binnen.

de laatste jongen hebben we verkocht aan verschillende liefhebbers, de laatste jongen(uit “Lietse Dirk”) gaan nog naar het vlieghok toe, daarna worden de kwekers gescheiden.

Iedereen veel succes gewenst volgende week.

Tot de volgende nieuwsbrief, P.P.M

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.