Nieuwsbrief 10-2009 (24-3-2009)

We hebben de duiven weer gekoppeld afgelopen Zaterdag, het is ons nog te wisselvalig wat het weer betreft, overdag is het al lekker buiten maar s,nachts vriest het nog, dan is er weer regen en harde wind. Het is de bedoeling om de duiven na de eerste training weer te scheiden, als alles goed gaat, zitten ze dan 3 a 4 dagen te broeden. Het kan ook maar zo zijn dat we ze nog een week laten broeden, echter dit is weer afhankelijk van het weer en hoe de duiven van de training komen, maar langer laten we ze zeker niet bij elkaar. We spelen alleen de doffers.

De jongen hebben nu een 4 daags kuurtje(BS) gehad, de 2e ronde die er later (2-3 weken) is bij gezet, zat er toch een beetje beteuterd bij vonden wij, nu lijkt alles weer onder controle te zijn. Ze zijn weer actief en beginnen meer en meer de buurt te verkennen. Inmiddels is alles buiten en kunnen we rustig het hok goed schoonmaken, we hebben er maar een hekel aan dat de jongen nog in het hok zitten en je moet de boel schoonmaken, ze lopen je altijd voor de schraper en duurt het schoonmaken een keer zo lang. Om toch een goed contact met de jongen te krijgen voeren we s’avonds over de vloer, s’morgens in de voerbak

Ook zijn we afgelopen Zaterdag naar L,estafette in Sneek geweest, hier werd de Rayon de Kuststrook vergadering gehouden, tevens was er een jonge duiven verkoop gehouden deze verkochte jongen gaan strijden om de prijzen op de eerste jonge duiven vlucht, de prijzen zijn voor de verkoper en koper en dit is een leuk initiatief en brengt een leuk centje op voor het Rayon. Wij hebben een jong beschikbaar gesteld uit de 887 “Alexandre” x 002“Alberte”dit jong is gekocht door de Gebr.Heeres en Zn. Wij zelf hebben een duifje van Wiert de Wit uit Harlingen gekocht een prachtig jong en zijde zacht, afwachten maar wat het gaat worden.

We hebben nog 6 jongen liggen uit de kwekers, deze jongen worden te koop aangeboden,  liefhebbers die nog enkele jongen willen hebben kunnen ons benaderen via de mail of mobiel, 06-12980201 of 06-12450611 de jongen zijn over ongeveer 2 weken klaar.

Tot de volgende nieuwsbrief!

P.P.M

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.