2010

Nieuwsbrief 3-2010 (7-3-2010)

marcel : 25 juli 2014 15:44 : 2010

Vandaag in Houten geweest, het was erg druk, wij waren er 10 over 9 en toen waren er al veel mensen binnen en een lange rij voor de kassa, ik had het idee dat het drukker was dan vorig jaar.
we hebben de mest even bij van der Sluis gebracht, jammer dat hij niet meer gelijk controleert, de uitslag wordt nu opgestuurd, ga er van uit dat de duiven niets markeert, op het oog in ieder geval niet.
De duiven zitten nu 2 weken op weduwschap en de droogte van de laatste dagen is te merken in het hok, ze beginnen er weer strak uit te zien en ze vliegen ook best, dat mag wel iets minder maar wat moet je er aan doen, aan de andere kant moet je ook tevreden zijn dat ze er goed opstaan.
De bedoeling is dat we 18 maart de duiven opnieuw gaan koppelen zodat ze een paar dagen broeden op de eerste trainingvlucht, waarna ze op weduwschap gaan, dat is de planning tenminste.
Bijna alle jongen zijn nu gespeend, er zijn er nog 5 bij de kweekduiven die er nog enkele dagen worden gevoerd door de kwekers. Ook liggen er bij mij nog 2 in de volière,deze waren ietsjes later maar kunnen er midden volgende week ook bij weg. as vrijdag komt de Hr.Mulder van Matador voer bij ons op bezoek voor een lezing over kweken en vliegen met duiven.
verder is er weinig nieuws te melden op en rond het hok.

Tot de volgende nieuwsbrief,

P.P.M

Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwsbrief 2-2010 (9-2-2010)

marcel : 25 juli 2014 15:43 : 2010

Zo, weer terug van wintersport, een hele mooie week met prachtig weer en hele mooie pistes, behalve de laatste dag(zaterdag) was het slecht, veel sneeuwval en dichte mist op de berg, dus skiën konden we wel vergeten, dus besloten om Zaterdag al naar huis te gaan ipv Zondag, maar dat hebben we geweten, dit weekend ging een deel van Duitsland(Beieren) op vakantie, en dan weet je het wel files en nog een files, na 4 uur rijden waren we 200 km verder van de 1100, maar daarna ging het redelijk zodat we 22.30 uur weer in Harlingen waren.
met de duiven is het in die week prima verlopen, geen vechtpartijen ed. bijna alle jongen(51) zijn geringd.
Vandaag hebben we het jonge duivenhok iets aangepast, we hebben de verluchting  groter gemaakt, dit is nu 60 cm open vanaf het voorfront en afgeschermd met roosters. omdat we de laatste 2 jaar niet tevreden zijn over de prestaties(te wisselvallig) besloten om iets te veranderen aan de verluchting.
Ook hebben we besloten om de vloer te bedekken met een dikke laag erwtenstro, hieronder hebben we eerst een laag beukensnippers gelegd.
We hebben de eerste jongen gespeend, samen met de moeder zijn de helft van de jongen verhuist naar het jonge duivenhok, de andere helft is bij vader gebleven.
Zodra alle jongen zijn gespeend zullen we de duiven laten enten tegen paramixo. Ook zullen we de duiven dan weer terug brengen in de rust, we zullen ze licht gaan voeren en het licht weer overlaten aan de natuur.
Bij de kwekers zijn we minder gelukkig, het koppel met de doffer van van Velzen heeft voor de 2e keer een onbevrucht eitje, en dat is jammer want hier wil je graag mee testen of het de juiste keus qua koppeling is geweest en dan wil je dit met zoveel mogelijk jongen doen die hier uitkomen.
Ook “Abdullah” is bij de buurman aan het buurten geweest, resultaat 2 dode pieken van 2 dagen oud, omdat hij dit nog nooit eerder heeft gedaan denken we dat hij per ongeluk verkeerd is gevlogen, maar zonde is het wel. Positief is dat “Lietse dirk” 2 bevruchte eitjes heeft en inmiddels 2 jongen.
verder gaat het zijn gangetje en zal de trek naar het duivenlokaal zo langzamerhand wel wat intensiever worden, vanaf het eerste weekend van Maart is het iedere Zaterdag weer soos en zullen de klokken weer geprepareerd worden.
12 Maart hebben we een lezing van “Willem Mulder” bij velen bekend als de Matador voer vertegenwoordiger, deze lezingen zijn bijzonder leuk om bij te wonen en je steekt er altijd weer iets van op, een ieder is dan ook bij deze uitgenodigd, ook niet leden van de Postduif zijn van harte welkom.

tot de volgende nieuwsbrief,

P.P.M

Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwsbrief 1-2010 (23-1-2010)

marcel : 25 juli 2014 15:40 : 2010

De eieren zijn aan het uitkomen, tot nu toe zijn er 2 eitjes die niet bevrucht waren, en wat dacht je, net als verleden jaar is er 1 eitje van “Lietse dirk” onbevrucht, ditmaal zit ze gekoppeld aan “Adrian”, uit deze doffer hebben 2 doffers lopen die zich goed manifesteerden in 2009, en regelmatig te vinden in de top van de uitslag.
Ook hebben we een doffer te leen van de Comb. van Velzen, deze hebben we gezet tegen de moeder van onze “Abdullah” we zullen moeten afwachten wat deze koppeling gaat opleveren, maar over de afstamming zijn we zeer tevreden, deze afstamming is later te zien.
Ondanks de kou zijn we best tevreden hoe de duiven op eieren zijn gekomen, maar toch zijn er 2 koppels die niet met een broedsel zijn begonnen, daar zit ook een oude duivin bij, dus een beetje vreemd, we denken er dan ook over om deze duiven te scheiden en van het voorjaar weer opnieuw te koppelen, echter deze eitjes zullen niet worden uitgebroed, we zullen naar alle waarschijnlijkheid de duiven voor de vluchten weer opnieuw op eieren laten komen om na een dag of 5 broeden op weduwschap te zetten.
Dit jaar zullen we de jongen vanaf het spenen op erwtensto zetten, hoelang we dit volhouden zullen we afwachten, maar zeker de eerste weken laten we ze daar lekker op opgroeien.
Volgende week zondag(31-1-2010) zullen we het uitstapje naar Oostenrijk weer ondergaan, een weekje skiën in de Alpen, altijd een week waarvan je lekker opknapt, en waar de accu weer wordt opgeladen.

tot de volgende nieuwsbrief,

P.P.M

Er is geen reactiemogelijkheid
« Page 1, 2, 3 »

Reacties zijn gesloten.