2009

Nieuwsbrief 16-2009 (3-5-2009)

marcel : 22 juli 2014 19:39 : 2009

Zondag,
De jongen wilden er graag uit vanavond, en tot onze grote verbazing op 5 na allemaal de lucht in, die andere 5 hebben we door middel van de stok met zak de lucht in gejaagd. Na een 5 tal minuten kwamen de eersten weer op het dak, dit is een begin waarvan ik hoop dat ze eind deze week allemaal uit hun zelf de lucht ingaan.

Maandag,
Ook vandaag weer veel jongen de lucht in, we hoefden amper de stok te laten zien, wel was het zo dat ze weer snel terug op het dak landen.
Ook was ik vandaag de gelukkige die de 1e afdeling van Hasselt op de foto mocht nemen, Henk en Anneke zijn met de 991 “Damian”bij me geweest en heb de prachtige blauwe doffer mogen fotograferen. Moet er nu nog een leuke achtergrond bij vinden(later meer)

Donderdag,
De jongen gaan nu allemaal uit zichzelf op een enkeling na de lucht in, dus zover zijn we al, nu gaan we de periode die ze vliegen proberen te verlengen, dat is op dit moment 5 a 10 minuten en dat is te kort natuurlijk, maar we gaan er vanuit dat dit snel iets langer gaat worden.

De Weduwnaars vliegen weer goed deze week, we hebben deze week de trainingsarbeid van de doffers door deze ’s morgens ook los te laten verhoogt, we hadden ze alleen maar ’s avonds los, maar vanaf deze week gaan ze ’s morgens er ook uit.
We hebben er weer 28 ingekorfd, ’s avonds na het uitreiken van de ACG en Kuststrook boekjes werden we verrast omdat we 1e onaangewezen en 2e aangewezen in de Kuststrook zijn geworden op de Vitesse, we wisten wel dat we zouden stijgen in het klassement maar dit was een echte verrassing.
Zaterdag was het hemelsmooi weer bij ons, maar in Isnes was het belabberd volgens de berichten, de afdeling besloot te gaan rijden naar Duffel, maar de duiven zijn gelost in Wavre 278 km om 14.00 uur. Wij zelf verwachten de duiven niet voor 17.30 uur maar doordat er in Urk geklokt werd met een snelheid van 1369 mpm zouden de duiven bij ons om 17.15 uur kunnen vallen, echter dit was iets te voorbarig en het werd zelfs iets later dan onze eigen voorspelling, het was 17.35 toen de 026 “Berengar” (uit kweekkoppel 976 “Aimone” x 378 “Adélaide”) zich melde, deze doffer liet het de eerste 2 vluchten afweten, maar verleden week zat hij ook al bij onze eersten. We moesten hierna even wachten, maar dat was bij vele liefhebbers het geval.
het was 17.42 toen onze 2e getekende de 884 “Aloys” op de klep viel.
Om 17.44 was het de 949 “Alfons” die zich melde, hier waren we zeer content mee wat dit is één van de doffers die geweldig presteert op de fond, en had zich nog niet laten zijn dit jaar, als 4e was het onze 1e getekende de 891 “Amadeo” en zat op 17.50. Het was geen gemakkelijke vlucht, het concours stond bij ons tot 18.02 open en dat is bijna een half uur. Bij ons zelf waren de duiven even over 20.00 uur weer thuis.
We hadden er 12 in de prijzen = 42%
Voor de 2e keer in dit prille seizoen werden we gefeliciteerd met de eerste plaats, later blijkt ook nog dat we de eerste pakken in het ACG.

Tot de volgende nieuwsbrief!
P.P.M

Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwsbrief 15-2009 (26-4-2009)

marcel : 22 juli 2014 19:37 : 2009

Met de weduwnaars gaat het ook deze week weer goed, ze vliegen goed al lijkt het allemaal ietsjes minder te zijn dan vorige week, dat is mijn mening tenminste, maar dit kan komen dat ik ze vrij krap houd met deze weervoorspellingen, de wind pal uit het zuiden met een kracht van 4 betekent hoge snelheden en dan mogen ze niets in de weg zitten, Donderdagmorgen hebben ze voor het eerst weer volledig vliegvoer gehad, Donderdagavond vliegvoer zoveel ze lusten en na een uur het voer weer weggehaald, vrijdagmorgen nog een beetje vliegvoer uit de hand maar dan hoeven ze meestal niet veel meer, vrijdagavond 1,5 uur voor het inkorven nog een beetje snoepzaad en daar moeten ze het mee doen.

We hebben vrijdagavond weer 28 ingekorfd voor een vlucht van Hasselt, ongeveer 247 km. De bovenste 3 duiven zijn de 3 broers,1e get. Amadeo, 2e get. Aloys en 3e Alfonso, bij het inkorven waren de pootjes niet zo warm dan de week ervoor maar daar hebben we ons wel eens vaker in vergist, met andere woorden koude poten maar wel vroeg de volgende dag.

De duiven zijn gelost om 08.00 uur, door de Zuidzuidoost wind kunnen ze snelheden halen van 1600-1700 mpm. Om 10.11 uur belde Martin Adema uit Bolsward dat hij een duif heeft maar deze wil er niet in, dat is razend snel en dus dik boven de 1700 mpm. De afstand tussen Bolsward en Harlingen is ongeveer hemelsbreed 12-13 km dit betekent dat wij voor 10.17 moeten klokken om Martin voor te blijven. toen deze tijd werd verstreken werden we iets onrustiger, Helemaal toen Anneke van Velzen belde dat ze een duif hadden om 10.19 uur 1769 mpm. wij moesten wachten tot 10.27 toen pal uit het noordwesten de 013 “Axel” zich melde, vlak er achteraan(10.28) de 470 “Anton”, 10.30 de 020 “Baudouin” ons getekende duiven waren er om “Aloys” 10.36, “Amadeo”10.38. Wel iets te laat maar dit schrijf ik nog voor het lichten van de klokken en verwachten dan ook dat ze allebei in de prijzen zitten, en kunnen we waarschijnlijk het 1e aangewezen kampioenschap bij schrijven, waarschijnlijk zal Comb.van Velzen ons voorbij gaan met het onaangewezen kampioenschap maar dat is even afwachten, “Amadeo” zal waarschijnlijk 2e duifkampioen worden, o ja, die duif van Martin Adema bleek achteraf een ontsnapte kweekduif te zijn, pffffff dat was dus onnodige stress, bedankt Martin hahahaha.

Na het afslaan blijkt dat bovenstaande niet overeenkomt met de werkelijkheid, was het dat wij in eerste instantie hadden gedacht onze 1e plaats niet te kunnen continueren was een fikse misrekening van mijzelf, echter in ons voordeel, wij zijn toch met vlag en wimpel 1e kampioen onaangewezen geworden op de Vitesse, en 2e kampioen aangewezen met 5 tiende punt minder dan W.Brandsma die aangewezen kampioen wordt en duifkampioen(van harte Willem). Wij zijn 2e duifkampioen met de 891 ‘Amadeo” 13 in de prijzen is bijna 50%, 2 bij de eerste 10 in de club, en 12e en 17e in de gehele afdeling tegen ongeveer 28000 duiven, dus zijn we best tevreden over het behaalde resultaat.  In de vereniging hebben we weer een eerste van de Afdeling te vieren.  Henk en Anneke presteren het weer om een 1e te vliegen in de Afdeling, met een verschil van 61,8 meter mpm is deze klasbak(06-1543991)sneller dan de nummer 2 in de vereniging.

GEFELICITEERD COMBINATIE HENK EN ANNEKE van VELZEN

Afgelopen week hebben we de stok gehanteerd om de jongen in de lucht te krijgen. Het is een grote ergernis hoe de jongen overal om slenteren behalve in de lucht, dinsdagavond hebben we een stok met een zak aan het eind over het dak gehaald zodanig dat alle 71 jongen in de lucht waren, ze moeten het nu wel weten waar ze horen, (dit zijn jongen die geboren zijn tussen begin en midden Januari), de gehele meute uit elkaar natuurlijk maar dat weet je als je zo resoluut bent, s’avonds na het voeren telden we er 69 nog niet wetend welke er niet op appel zijn, we hebben alle jongen, verkregen op bonnen die we gekocht hebben een oranje knijpringetje omgedaan. En ja hoor, eentje van de Comb.van Andel weg, de blauwe. En eentje van de Comb. van Velzen ook een blauwe, de volgende dag tegen de avond vlak voor dat de weduwnaars er uit gingen waren beiden weer terug. Woensdagavond het zelfde ritueel maar er gingen er nu uit zich zelf meer de lucht in maar ook waren erbij die we wederom de lucht in hebben gejaagd. Donderdagavond zijn de jongen geënt tegen paramixo door de dierenarts. De jongen komen er nu niet eerder weer uit dan Zondagavond. We gaan vanaf nu (26 april) proberen de duiven aan het vliegen te krijgen, we gaan het voer nu aanpassen naar een lichter verteerbaar voer.1/3 vliegvoer 1/3 superdieet en 1/3 gerst, 1 1 1 noemen wij het voor gemak, maar we weten alle 3 wat er mee bedoeld wordt. met deze methode lukt het ons ieder jaar weer om de duiven binnen 3 weken aan het trainen te krijgen, waarna de duiven voor het eerst de mand ingaan voor de eerste training van 11 km (Cornwerderzand)

Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwsbrief 14-2009 (19-4-2009)

marcel : 22 juli 2014 19:35 : 2009

Was het verleden week al een daverend begin met een 2e en 3e, nu was het echt raak met een 1e en een 2e vanaf Boxtel met 2 broers.

De duiven waren super op dreef afgelopen week, ze vlogen dat het een lieve lust was, daarom hebben we ook door de week er al veel plezier aan beleeft. Maar dat geeft nog geen garanties voor de Zaterdag.
De duiven zagen er bij het inkorven fantastisch uit, dat vonden wij tenminste, als 1e getekende ging de 891″Amadeo” de mand in en als 2e de 884 “Aloys”Allebei zonen uit “Lietse Dirk”, Zaterdagmorgen is het gelijk al geweldig mooi weer, strak blauwe hemel, maar een pittige wind uit het noordoosten. De duiven zijn om 08.00 uur gelost op en afstand van 174 km.

Door de straffe wind verwachten we de duiven niet voor 10.30 uur, echter waren we 10.15 al paraat en was alles klaar om de duiven te ontvangen, Peter zag in de richting van het zuidoosten en Mark, Johan en ik zagen naar de richting van het westnoordwesten richting dijk, het was 10.24 toen ik door de bomen over de ijsbaan een duif met grote snelheid zag aanstormen, boven de bomen was het de vleugels bij elkaar en dook naar beneden, ik zei gelijk daar is de 891 maar op het moment dat hij op de klep viel zagen we gelijk dat het de 884″Aloys”was, hoe hij er aan kwam was geweldig om te zien, hij had enorm veel haast om binnen te komen, om 10.24.23 piepte de antenne, omdat we nog geen duiven hadden gezien hadden we gelijk door dat hij niet laat zou zijn, vlak er na uit de zelfde richting weer het zelfde ritueel maar ditmaal was het de 891″Amadeo” die zich om 10.27.40 melde, bij het melden van de duiven waren we de eerste melding, op de vereniging bij het afslaan bleek zelfs dat we 1 en 2 waren van 556 duiven met de getekende duiven. Waarbij moet worden opgemerkt dat de 891 “Amadeo” voor de 3e keer op rij de europrijs wint.
We hebben 4 duiven bij de eerste tien, totaal 11 van de 28 in de prijzen.
Zondagmorgen op de site van Compuclub blijkt wat voor geweldige prestaties deze 2 broers hebben geleverd, ze blijken zelfs de 1e en de 3e prijs in het ACG en in de gehele kuststrook te winnen. dit betekent dat de 3 broers, de 355″Alfonso” is ook een volle broer van bovenstaande duiven nu alle 3 een Kuststrook overwinning op hun palmares hebben.

Tot de volgende nieuwsbrief,
P.P.M.

Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwsbrief 13-2009 (12-4-2009)

marcel : 22 juli 2014 19:32 : 2009

vrijdag 10-4-2009
Het is misschien achterdochtig maar de duiven lijken er nog niet helemaal klaar voor, toch hebben we besloten om ze allemaal (29)in te korven, het is niet zo dat ze niet goed genoeg zijn om in te korven maar er ontbreekt nog iets en dat is “vorm”, afgelopen week vlogen ze wel redelijk maar er zit nog geen gang in, wat we graag zien is dat ze dartelen in de lucht om daarna weer met een gang een richting uit te vliegen en met een paar minuten weer terug te komen, er waren een enkeling die dit wel deden maar nog lang niet allemaal,ok, ze zitten nog maar net op weduwschap maar toch, je wil het altijd nog beter zien dan dat ze doen, onze 891 “Amadeo“gaat weer als eerste getekende de mand in, hij was druk in de weer de laatste dagen. De vooruitzichten zien er goed uit, met de wind mee lijkt het een snelle vlucht te worden, persoonlijk is dat mijn favoriete wind(zuid-zuidwest-zuidoost)ik vindt het een geweldig gezicht om de duiven met grote snelheid te zien aankomen, ook is het nu nog niet nodig om alles van de duiven te vragen, het wordt nog zwaar genoeg dit seizoen, met name de fond is een zwaar programma, hier zullen de duiven en liefhebber alles uit de kast moeten halen.
zaterdag 11-4-2009
S,morgens voor 8 uur waren de duivinnen er al uit, we willen ze graag een bad geven en dat lukt niet in het hok, althans dat willen we niet, de duivinnen zitten de gehele week bij Peter en komen er dus niet uit, vandaar dat we ze buiten bij het vlieghok in bad willen hebben voordat de de doffers van de vlucht komen. Om 8.30 uur zijn de duiven gelost uit Heteren op een afstand van ongev. 136 km. Omdat het een voor de wind vlucht zou worden werd rekening gehouden met een snelheid van 1600 mpm. Door de te zwakke wind kwamen de duiven hier echter niet aan, om 10.02 zagen we de eerste duiven overvliegen, om 10.04 kwam uit het zuid-oosten de jaarling 013 “Axel”, zoon uit kweekkoppel 285 “Adrian” x 255 “Adelgonde” deze maakte nog een rondje boven het hok, tijdens het volgen van deze jaarling piepte de antenne en zat onze 1e getekende  “Amadeo” al op de plank (10.04.53 1437 mpm).Ik heb hem nooit gezien maar dat heeft hij mij al eens eerder geflikt, direct daarna viel ook “Axel” op de plank(10.04.59 1435 mpm) en waren de eerste 2 duiven een feit, maar daarna moesten we 5 minuten op onze 3e duif wachten en dat is te lang natuurlijk op zo’n korte vlucht. Maar wat doe je er aan? Na het melden blijkt dat dit de vroegste 2 meldingen in tijd te zijn, echter zitten we in de voorvlucht en werd de 891 “Amadeo”nipt verslagen door de Comb.Cornel die de eerste om 10.05.01 (1439 mpm)klokte maar 449 meter verder vliegt en de 1e prijs opeist.
Tevens was deze nieuwe vader en zoon combinatie 4e,5e en 6e, een geweldige start, en van harte gefeliciteerd.
Hierdoor werden wij 2e en 3e en mogen we best tevreden zijn. “Amadeo” scoorde wederom de euro,s en de 1e luxe. totaal behaalden we 12 prijzen van de 29 gezette duiven = 41%

Tot de volgende nieuwsbrief

P.P.M

Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwsbrief 12-2009 (5-4-2009)

marcel : 22 juli 2014 19:28 : 2009

DE KOP IS ER AF

We hebben de eerste training achter de rug, het was wel even billen knijpen hoor toen de afdeling besloot om toch te lossen, bij ons was nog helemaal geen zicht, laat staan de eilanden, ook de vooruitzichten zagen er niet goed uit, ondanks werd er toch gelost om 16.25, toch kwamen de duiven goed naar huis, het zal tijdens het lossen en onderweg beter zijn geweest als bij ons, de eersten in de vereniging zaten om 17.38 een snelheid van 1319 m.p.m, deze duif was van de Comb.Feikema & Feikema.
Wij waren zelf best tevreden, ons eerste duif, “Asem”een jaarling,viel om 17.40 op de plank, gelijk gevolgd door “Amadeo”(1e getekende)en winnaar van de europrijs, en “Alfonso” deze 3 duiven waren 16e,18e en 19e in de vereniging. Totaal hadden we er 11 van de 29 in de prijzen = 38%, het concours stond tot 17.49 open en waren er 150 van de 599 duiven weer in Harlingen, onze laatste duif was er om 20.15 uur.

We hebben zondagmiddag de duiven op weduwschap gezet, we hebben de duivinnen s,morgens al naar het duivinnenhok gebracht, s,middags hebben we de eieren weggehaald, en de broedhokken op half gezet. Omdat de duiven toch een dikke 20 uur in de reismand hebben gezeten en je nooit weet wat ze oplopen, zullen we de duiven 2 dagen aan een ontsmettingsmiddel zetten.

Met de jongen gaat het steeds beter, ze zijn druk aan het dartelen en er zijn er bij die al rondvliegen, iedere avond zijn het er meer die het aandurven, dus de stok laten we nog maar even in het hok staan, ze willen er graag uit, maar na een 3 kwartier tot een uur willen ze ook wel weer graag naar binnen.

de laatste jongen hebben we verkocht aan verschillende liefhebbers, de laatste jongen(uit “Lietse Dirk”) gaan nog naar het vlieghok toe, daarna worden de kwekers gescheiden.

Iedereen veel succes gewenst volgende week.

Tot de volgende nieuwsbrief, P.P.M

Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwsbrief 11-2009 (29-3-2009)

marcel : 22 juli 2014 19:27 : 2009

Het laatste vrije weekend is gebruikt om alles voor te bereiden op de vereniging, we gaan volgende week de eerste training gebruiken om alles te testen, zowel de klokken van de liefhebbers als alle apparatuur in de vereniging zullen worden getest, dat betekend dat alle duiven over de antenne gaan, mochten er nog chipringen niet goed functioneren bestaat er de mogelijkheid om deze in de week voor de eerste vlucht nog te veranderen, mocht het zo zijn dat alles goed werkt en we kunnen een juiste uitslag maken wordt er een prijzenvlucht van gemaakt, het brengt toch een beetje meer spanning aan de vlucht ondanks dat het een training is.

Van de week eind van de middag kwam ik op het hok en zag het gelijk, de 884″Alois” in 2008 beste doffer van de Kuststrook was aan het vechten geweest in het broedhok(te zien aan de bloedsporen) van de 020 “Baudouin”, beide heren zagen er niet uit, wat wel een geluk was dat ze weer goed in de broedhokken zaten, voor het zelfde geld was het seizoen voor 1 van de 2 voorbij geweest, de 020, nog een jaarling heeft de 884 toch weten te verwijderen uit zijn broedhok.

Wij zijn inmiddels al enkele keren met de doffers weg geweest, we zijn nu 2 x naar Cornwerderzand (10 km)geweest, en 1 x naar Breezanddijk (25 km) de eerste training vanaf Cornwerderzand waren er 28 van de 29 zomaar weer thuis, maar een jaarling de 822 “Björn” was een uur later als de groep, zo op het oog niets aan te zien maar hij heeft wel de aandacht gehad bij de andere trainingen, echter was hij gelijk met de anderen weer terug op het hok, we proberen aankomende week nog 1 keer de duiven weg te brengen, hier moeten ze het mee doen.

met de jongen gaat het wel redelijk, maar echt tevreden zijn we niet, ze zijn wel opgeknapt van de 4 daagse BS kuur maar willen niet de lucht in, ze zijn nu enkele weken regelmatig buiten geweest maar blijven net als andere jaren te lang op het dak zitten ondanks dat ze nu allang in de lucht moeten zijn. het is ons ieder jaar weer een raadsel waarom ze niet de lucht in willen, we hebben de duiven al enkele keren in de hand gehad om ze te beoordelen, wat opvalt is dat er jongen bij zijn die te zwaar zijn maar ook zijn erbij die gewoon te licht zijn, dit begrijpen we niet goed, mede omdat we de verschillen constateren bij de duiven uit de zelfde lijnen vandaan. Ze kunnen zoveel mogelijk eten avonds als ze willen maar wanneer er een aantal gaan drinken stoppen we met voeren.
Het moet nu niet meer te lang gaan duren voor ze de lucht in gaan, anders gaan we ze helpen, dit doen we dan met een lange stok de duiven de lucht in te jagen, hierbij zorgen we er wel voor dat ze ons niet zien, ook dit moeten we ieder jaar weer herhalen, wanneer we dit enkele dagen herhalen dan gaan de meesten al uit hun zelf de lucht in.Wij zullen ergens wel iets fout doen en we denken dat het met het voeren of soort voer te maken heeft.

We hebben de laatste 2 jongen die we hebben gekocht via een bon van de Gebr.Heeres en Zn ook gekregen, 2 prachtige jongen, een blauwe en een kras en hebben beide zeer aansprekende ouders, later meer hierover.

Tot de volgende nieuwsbrief,

P.P.M.

Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwsbrief 10-2009 (24-3-2009)

marcel : 22 juli 2014 19:26 : 2009

We hebben de duiven weer gekoppeld afgelopen Zaterdag, het is ons nog te wisselvalig wat het weer betreft, overdag is het al lekker buiten maar s,nachts vriest het nog, dan is er weer regen en harde wind. Het is de bedoeling om de duiven na de eerste training weer te scheiden, als alles goed gaat, zitten ze dan 3 a 4 dagen te broeden. Het kan ook maar zo zijn dat we ze nog een week laten broeden, echter dit is weer afhankelijk van het weer en hoe de duiven van de training komen, maar langer laten we ze zeker niet bij elkaar. We spelen alleen de doffers.

De jongen hebben nu een 4 daags kuurtje(BS) gehad, de 2e ronde die er later (2-3 weken) is bij gezet, zat er toch een beetje beteuterd bij vonden wij, nu lijkt alles weer onder controle te zijn. Ze zijn weer actief en beginnen meer en meer de buurt te verkennen. Inmiddels is alles buiten en kunnen we rustig het hok goed schoonmaken, we hebben er maar een hekel aan dat de jongen nog in het hok zitten en je moet de boel schoonmaken, ze lopen je altijd voor de schraper en duurt het schoonmaken een keer zo lang. Om toch een goed contact met de jongen te krijgen voeren we s’avonds over de vloer, s’morgens in de voerbak

Ook zijn we afgelopen Zaterdag naar L,estafette in Sneek geweest, hier werd de Rayon de Kuststrook vergadering gehouden, tevens was er een jonge duiven verkoop gehouden deze verkochte jongen gaan strijden om de prijzen op de eerste jonge duiven vlucht, de prijzen zijn voor de verkoper en koper en dit is een leuk initiatief en brengt een leuk centje op voor het Rayon. Wij hebben een jong beschikbaar gesteld uit de 887 “Alexandre” x 002“Alberte”dit jong is gekocht door de Gebr.Heeres en Zn. Wij zelf hebben een duifje van Wiert de Wit uit Harlingen gekocht een prachtig jong en zijde zacht, afwachten maar wat het gaat worden.

We hebben nog 6 jongen liggen uit de kwekers, deze jongen worden te koop aangeboden,  liefhebbers die nog enkele jongen willen hebben kunnen ons benaderen via de mail of mobiel, 06-12980201 of 06-12450611 de jongen zijn over ongeveer 2 weken klaar.

Tot de volgende nieuwsbrief!

P.P.M

Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwsbrief 9-2009 (17-3-09)

marcel : 22 juli 2014 19:22 : 2009

Verleden week  belde Mark mij op om de vragen of ik de jongen los had gelaten. Dat was niet het geval, hij vertelde dat er wel een 40 tot 50 jongen buiten  waren. Wat was er gebeurt, het deurtje waar we het bad naar binnen schuiven was open gegaan, zo konden de jongen buiten komen, het werd ook tijd dat ze de vrijheid krijgen maar dat bereid je niet op deze manier voor, meestal houden we er rekening mee dat ze niet te veel eten krijgen zodat ze tegen de avond er wel weer in willen, maar dit was nu niet het geval, tegen het donker aan waren ze weer binnen maar het heeft een hele tijd geduurd.

Vanaf begin Maart hebben wij in de vereniging iedere zaterdag soos, het is nog 4 weken voor de eerste training vanaf Heino, in deze periode tot de eerste training worden de leden in de gelegenheid gesteld om hun klokken weer in orde te maken, het was 6 maart dan ook best druk in de club, ook zijn de eigendomsbewijzen weer gecontroleerd t.o.v. de hoklijsten.

Voor de 2e keer ben ik j.l. vrijdagavond gekozen tot voorzitter, Na een trieste gebeurtenis in de vereniging ben ik door het bestuur benaderd om het voorzitterschap op me te nemen, na enkele dagen van beraad heb ik dit toegezegd, leuke bijkomstigheid was dat ik als “nieuwe”voorzitter mijn broer Peter mocht feliciteren met zijn 25 jarig lidmaatschap van de vereniging, in mijn eerste periode als voorzitter heb ik mijn vader ook mogen feliciteren met zijn 25 jarig lidmaatschap

jubileum

De jongen worden verduisterd vanaf 18.00 uur tot 07.00 uur en beginnen al te ruien. Het is geen gezicht maar wanneer je ze goed in de pennen wilt houden voor de laatste vluchten zul je moeten verduisteren. Ze komen nu allemaal buiten en er zijn een paar die proberen een rondje te maken. Wanneer ze straks oud genoeg zijn dan gaan we proberen om ze op regel te krijgen, maar dat is ieder jaar weer een hele toer.

Tot de volgende nieuwsbrief,

P.P.M

Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwsbrief 8-2009

marcel : 22 juli 2014 19:18 : 2009

Verleden week Zondag zijn we naar Houten geweest, we waren vroeg weggegaan 07.00 uur, het was lekker rustig op de weg, We waren even voor  09.00 uur in Houten. Wat een drukte, maar wel gezellig. Wat ik het leuke van Houten vindt is dat je aan de mensen kan zien dat het seizoen weer voor de deur staat, je ziet mensen met karren vol weer vertrekken, van complete volières tot broedhokken worden ingeladen. Ook  waren er vele liefhebbers die hun jongen te koop  aanboden.

Wij zelf hebben windgaas gekocht om onze grote volière die in het verlengde van ons hok staat te bekleden, we hebben daar nog 6 jaarling doffers zitten waar we geen afscheid van wilden nemen. Maar om ze toch een redelijke kans te geven tegen de duiven die in de hokken zitten hebben we besloten om deze volière te bekleden met windgaas, we hebben houten raamwerken gemaakt en daar het windgaas op gespannen, deze hebben we weer tussen de aluminium profielen geplaatst en vast gezet, zo kunnen we dit ook weer snel verwijderen wanneer we dit willen. We zullen zien of dit de duiven ten goede komt, anders zitten ze in weer en wind en dan weet je dat deze weersinvloeden de duiven niet ten goede komt. Wij hebben hier helemaal geen ervaring mee maar het is in ieder geval het proberen waard.

Het is een paar dagen oppassen geblazen met de jongen die we afgelopen weekend bij de oudere jongen hebben geplaatst, er zijn er bij die de weg naar de drinkpot nog niet weten te vinden, deze helpen we dan even door de kop even in de drinkpot te duwen, wanneer ze dit weten is het klaar.

Ook hebben we 2 jongen gekocht via een bon van Wiert de Wit uit Harlingen, deze hebben we afgelopen zondag  bij hem gehaald, een blauw-band en een kras, ik heb ze zelf mogen uitzoeken, maar Wiert wees me er op dat hij de blauw-band mij wel toe wilde hebben, hij komt uit een doffer waar Wiert zelf hele goeie uit gehaald heeft en met name op de midfond. Wiert is lid van onze zuster vereniging “Ons Genoegen” waar hij vele kampioenschappen heeft behaald.

Tot de volgende nieuwsbrief!

P.P.M

Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwsbrief 7-2009

marcel : 22 juli 2014 19:16 : 2009

De doffers zitten nu allemaal op weduwschap, je kan meteen merken dat er nu maar weer 16 duiven(doffers) in het grote vlieghok zitten en 9 in het kleine vlieghok, het is een stuk droger geworden, wat mede veroorzaakt wordt door de drogere periode, op een enkel buitje na dan. Ook hebben we de verlichting vanaf maandag geheel uitgeschakeld, zodat er ’s morgens in het donker wordt schoongemaakt en wordt er voer in de voerbak gegooid, dit gebeurd allemaal om half 7 wanneer ik even voor 7 uur naar mijn werk ga, dan begint het in het oosten al licht te worden, dus duurt het niet zo lang meer dat we de duiven s’morgens bij daglicht kunnen verzorgen.

De doffers worden met de dag strakker en beginnen steeds beter te vliegen, je kan wel zeggen dat ze er even flink aan trekken, dit duurt ongeveer een 15 tot 20 minuten. We houden de duiven nu lekker kort met een mengsel van 75% zuivering en 25% vliegvoer. Wanneer ze dan ook uitgevlogen zijn willen ze gelijk naar binnen.

We hadden deze week toevallig onze “Alfons” even in de handen, waar we eerst dachten dat hij al zijn eerste pen had gegooid, wat wel heel snel was geweest!, blijkt dat zijn eerste pen is afgebroken, gelijk aan het begin van de pen, omdat het de eerste pen is die gegooid wordt doen we hier niets aan.

We hebben het dakje van de volière voorzien van nieuwe golfplaatjes het oude zat vol met scheuren en afgeknapte delen, het was ons een doorn in het oog, maar we hebben eigenlijk nog niet de tijd gehad om het te repareren, afgelopen weekend hebben we het vernieuwd.

Omdat het dringen is geblazen in de broedpan hebben we de jongen bij de kwekers inmiddels op de vloer gezet, zodat de ouden rustig kunnen broeden op de 3e ronde, onze broedhokken in het kweekhok zijn niet zo groot om er fatsoenlijk een 2e broedschaal bij te plaatsen. Ook bij Peter hebben we de warmte plaat aangezet, de jongen komen alleen bij het voeren hier van af, omdat het een smalle plaat is( 180 x 25 cm) hebben we de broedpan er ook op gezet,na het voeren kruipen ze allemaal weer lekker terug in de broedpan. Aankomend weekend kunnen de meesten worden verplaatst naar het jonge duivenhok.

Vrijdag a.s. worden alle vliegduiven geënt tegen paramixo, gelukkig verkeren we nog in de situatie dat de dierenarts aan huis komt, zodat we niet met alle duiven hoeven te slepen naar de praktijk toe, we zorgen er wel voor dat alles vast zit zodat we er snel klaar mee zijn, meestal zijn we met 10 15 minuten klaar.

Tot de volgende nieuwsbrief,

P.P.M.

Er is geen reactiemogelijkheid
« Page 1, 2, 3, 4 »

Reacties zijn gesloten.