2009

Nieuwsbief 26- 2009 (12-7-2009)

marcel : 24 juli 2014 20:11 : 2009

Afgelopen week is het weer flink druk geweest  met de duiven, waarom? nou mijn beide kompanen zijn op vakantie en dat betekent dat ik de kwekers ook moet verzorgen, dus eerst de vliegduiven en daarna de kwekers, deze deed ik na het eten zodat ik om 19.00 uur meestal klaar was.
Ben dinsdag nog met de jongen weggeweest, het is belabberd hoe ze om het hok vliegen dus na de paar rondjes om het huis, de duiven maar gepakt en naar breezanddijk gereden, binnen de 20 min waren ze weer thuis, 25 km met een zuidwesten wind, ze willen wel iets beter naar binnen wanneer ik ze roep, maar het vliegen om het huis is een ramp, nog geen 10 minuten zijn ze in de lucht en dan landen ze weer, het is dan wel een drukte op het hok want het zijn allemaal koppeltjes,dus gezond lijken ze wel, al hoewel ik dit betwijfel want dan horen ze langer te vliegen is mijn mening ondanks dat ze rotzooien en enkelen op drijven zitten, ook hebben enkele jonge duivinnen een eitje gelegd zoals ik al eerder vertelde stimuleren we dit ook ook omdat we de laatste vluchten op de deur willen spelen.
de oude duiven hebben we bij elkaar gelaten, en zullen dit weekend de eerste eitjes wel komen, deze kunnen dan de eitjes van de jongen warm houden wanneer we deze gaan inkorven vrijdag, dit zullen er 60 zijn, we zijn er 2 verspeeld en tot op de dag van vandaag nog niets van gehoord.
Vrijdagavond tijdens het inkorven waren er 2 van de 60 duiven waar de chipring van verdwenen was, vreemd want beide duiven waren de eerste vlucht wel geklokt, deze zijn ze dus kwijt geraakt in deze week, waarschijnlijk niet goed gezeten, heb trouwens mijn twijfels over de nieuwe chipstaafjes, ik vind het maar niets die nieuwe dingen.
maar ja, je moet het er mee doen.
zaterdagmorgen was het donker en triest bij ons, het weer verbeterde in de loop van de ochtend wel bij ons maar elders was het nog lang niet goed, toch besloot de afdeling om te lossen, in eerste instantie was het 8.45 uur, later is dit veranderd in 09.10 uur, maar dat heb ik niet meer gezien, dus om 10.45 zat ik buiten te wachten, alleen, wat Peter is op vakantie. normale tijd zou zijn ongeveer 11.00 uur, maar dat werd een dik half uur later, om 11.33 melde zich de eerste jonge duif, en het was om 11.48 toen de zesde lande, dus een kwartier voordat we onze taks hadden,dit is veel te lang, en dat betekende dat de duiven het weer niet gemakkelijk hebben gehad, dat blijkt ook wel uit de beslissing van AFD 10 die ook in Gennip stonden, deze hebben de duiven pas om 13.00 uur gelost. Wij waren 7e in de club van de 500 duiven en hadden er 14 in de prijzen, het concours stond open van 11.26 tot 12.03 uur en dat op een afstand van 170 km, je begrijpt dat het weer dit mede heeft bepaalt, en dus weer de uitslag heeft beïnvloed.
maar waar verliezers zijn, zijn ook winnaars en deze week was het wederom Bakker uit Midlum die met de winst aan de haal  ging,Fantastisch en gefeliciteerd. Vrijdagavond tijdens het inkorven kreeg ik enkele duiven van Bakker in de handen, deze duiven zagen er ook perfect uit en was er dan ook stellig van overtuigt dat deze liefhebber  niet laat zou zijn, mijn gedachte werd dan ook bevestigd.

Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwsbrief 25-2009 (5-7-2009)

marcel : 24 juli 2014 20:10 : 2009

Deze week zijn we niet meer met de jonge duiven weggeweest, het was ontzettend warm iedere avond, en wanneer we de duiven los hadden zaten ze zomaar weer op het hok met de bekjes open, ook smorgens lukte het niet om de duiven voor 06.45  te lossen, Peter werkt in Bolsward en had wel de mogelijkheid maar het was te diezig of het was zwaar bewolkt. Dus we gaan ze vrijdag inkorven en hopen het beste er maar van, maar het vertrouwen is er niet, ze luisteren niet goed en vliegen nog steeds maar een korte periode.

De oude duiven hebben zaterdag de laatste NPO vlucht van uit Pithiviers we hebben er 10 ingekorfd. We hebben de duivinnen donderdagmorgen er 10.00 uur bijgelaten, vanaf 12.00 uur is er tabakstelen in het hok gegooid zodat ze maar raak nestelen konden. Onze 949 “Alfons” staat als 1e getekende en de 355 “Alfonso als 2e getekende.
in de club zijn 87 duiven ingekorfd en dat is erg weinig, we zullen ons als bestuur dan ook beraden om voor volgend jaar het aantrekkelijker te maken waardoor we wel meer duiven krijgen en meer deelnemers.

Vrijdag hebben we 586 ingekorfd in de club, hier waren 62 van ons bij.

Zaterdagmorgen was ik al vroeg op, ten eerste om alles klaar te zetten en ten tweede om de antennes nog te verplaatsten haar het jonge duivenhok, de jonge duiven zijn al gewend aan de antennes maar de bekabeling moest nog aangesloten worden, dit was nog een hele toer want hij herkende de antennes eerst niet, na alles opnieuw te hebben aangesloten werkte het. Zelf moest ik weg naar Leeuwarden om deel te nemen aan de horeca kaatspartij, 103 parturen dus bij winst duurt het de gehele dag, tevens heb ik Peter verteld dat ik niets wilde weten van de aankomst van de jonge duiven, dat zou mijn humeur kunnen verpesten en dat is zonde voor zo’n mooie kaatsdag.
De oude duiven zijn gelost om 06.45 ik zelf verwachte de duiven tussen 1300 en 1400 meter maar daar kwam niets van in, Peter klokte de eerste om 15.14 en de 2e om 15.15 dit was de 355″Alfonso” en was onze 2e getekende, de 3e was de 328″André” deze doffer presteerde om 5 keer prijs te vliegen op de fond, er waren in de club 2 duiven die dit presteerde waaronder de 328, een puike prestatie. we waren 8 en 9 in de club, tevens waren we 5e on en 3e aangewezen in de club. De Gebr. Heeres waren eerste in de club en ACG, ze hebben de duiven weer geweldig op de rit, en dat resulteerde verleden week dat ze 1e hok kampioen midfond van de afdeling zijn geworden,  en 2e Keizer generaal op de midfond, een geweldige prestatie!

Met de jongen ging het een stuk minder, gelost om 09.30 uur met verschillende windrichtingen maar meest west-noordwest , we hadden dan wel een vroege 11.30 (3e in de club) maar moesten 13 minuten!! wachten op de 2e en dat is veel te lang en dat duit er op dat het niet helemaal in orde is geweest onderweg, we hebben wel weer 60 thuis van de 62 en dat is weer goed wanneer je hoort hoe het bij verschillende liefhebbers is gegaan tenminste, er  zijn liefhebbers die de s’avonds nog tientallen duiven misten.
Al met al geen lekkere eerste vlucht voor de jongen, althans bij ons in de club niet, wanneer een concours met een afstand van gemiddeld 136 km 40 minuten openstaat mag je gerust stellen dat het een klote vlucht is geweest, maar ook dan heb winnaars en die moeten ook geëerd worden.
Bij ons in de club was dat Hersel Bakker een sympathieke liefhebber uit Midlum, hij klokte om 11.28 met een snelheid van 1160 m/p/m.  Bakker van harte gefeliciteerd!!

Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwsbrief 24-2009 (28-6-2009)

marcel : 24 juli 2014 20:06 : 2009

Gelukkig is het deze week weer normaal, zoals verleden week moet je niet te vaak hebben dat gaat altijd ten koste van iets.
De jongen die er zaterdag nog belabberd bij zaten zijn weer mooi opgeknapt, tenminste op het oog, je weet nooit wat ze er van overhouden, wij hebben dat proberen op te vangen door 2 dagen 4 in 1 door het water te doen om ze als het ware te ontstrechen.
Ze vliegen nu weer goed al is het niet zo lang zo’n 15 tot 20 minuten waarvan ze ongeveer 10 minuten weg zijn. Als ik dan andere liefhebbers hoor waarvan de duiven vaak anderhalf uur weg zijn, (daar doen de onze een hele week over) bedenk ik me wel eens hoe ze dat doen en wat moet er straks wanneer de echte vluchten beginnen gebeuren, ik houd mijn hart in ieder geval vast. Maar de onze willen er wel goed weer in, dat kan ook bijna niet anders wat het zijn allemaal koppeltjes, heb er hier en daar maar een schuin plankje in een hoek gezet maar nog geen broedpan waar ze vaak onder vertoeven, ook hebben we verschillende broedpannen neer gezet, de eerste vluchten willen we bij elkaar laten, het is de bedoeling om ze de laatste vluchten op de deur te spelen, dat is de planning tenminste maar als ze op een nestje goed blijven komen laten we het zo.
Dinsdagavond(18.30 uur) nog even met de jongen naar Breezanddijk(25 km) geweest, weer de wind pal op de kop dus ze moesten er weer even aan trekken, een groot koppel van een 50 stuks waren er gelijk, de rest kwamen aan tijdens het binnen halen van de eersten, wat ons niet beviel was dat ze er slecht in wilden,ondanks dat ze toch hongerig moeten zijn, het was tenslotte al dik na voedertijd, we laten het in ieder geval niet op zijn beloop en besloten om nog 2 dagen 4 in 1 te geven met Belgasol.
Donderdagmorgen de duiven weer opgetraind, nu naar Galamadammen, Peter heeft weer zijn 2 wekelijkse ATV en heeft ze even weggebracht, de gehele groep was er in één keer maar ze wilden er opnieuw weer niet vlot genoeg in.
We wachten het weer wel even af voor we inkorven vrijdagavond, wanneer het zaterdag onweerachtig met buien en de wind uit het oosten is gaan de jongen niet mee voor de laatste training, dit risico willen we niet lopen.
Ook de weduwnaars zijn nog niet zoals ze moeten zijn, ze zijn mij wat te doods, ik hoop dan ook dat ze ons nog 2 vluchten zullen bijstaan, we zullen naar alle waarschijnlijkheid 10 inkorven waarbij “Amadeo”voor de laatste maal dit jaar als eerste getekende de mand in gaat, hij is er wel weer helemaal klaar voor, al weet je het nooit met deze doffer, hij kan de plank ook verschrikkelijk mis slaan, al heeft hij de laatste weken bewezen zeer constant te zijn.

Vrijdag:
We hebben geen jongen mee op de laatste training, ten eerste omdat het weer ons niet aanstaat, onweerachtige voorspellingen zou bij deze training de rest van het seizoen kunnen beïnvloeden en dat willen we voorkomen.
Toch waren er nog diverse leden die de jongen ingekorfd hebben, ik hoop dan ook voor deze leden dat de duiven morgen goed naar huis komen en dat mijn voorspellingen niet uitkomen.
Ten tweede spelen we ze niet omdat we de gezondheid niet vertrouwen, ze komen ons niet snel genoeg naar binnen wanneer we ze roepen, en met deze voorspellingen ben je dan wanneer ze niet goed zijn als eerste aan de beurt wanneer er klappen vallen. Het is niet zo dat het te zien is maar ik weet zeker dat ze iets onder de leden hebben, super gezonde jongen willen er als een speer uit en als een speer er weer in, daarbij hoeven ze niet lang te vliegen want bij ons zijn het veel koppeltjes die natuurlijk het hok in willen om te rommelen. Maar ze zijn niet gemotiveerd om het hok in te willen ondanks dat ik ze s’morgens redelijk krap hou met voer, waardoor ze s’avonds er eigenlijk in moeten stormen maar dat doen ze niet, en dat baart mij een beetje zorgen, wat kan dit zijn en wat moet je er aan doen.
We zullen ons beraden.

Zaterdag:
De jongen zijn gelost om 08.00 uur in Hengelo, het lijkt allemaal goed te komen met de berichten, en zullen de duiven het niet moeilijk krijgen, al zou de benauwdheid nog parten kunnen spelen. De duiven in St.Quentin zullen naar alle waarschijnlijkheid niet gelost worden, het is slecht in België regen en onweer.

Omdat ik toch geen duiven mee had ben ik even wezen kijken bij het op één na oudste lid van onze vereniging, hij had er 12 mee, goed kwart over 9 was ik bij hem, hoe laat verwacht je ze vroeg hij mij, voor half 10 moeten ze er zijn verwachte ik, het was bij ons oost zuidoost en dan vanaf Hengelo  is bijna pal voor de wind, het was 09.29 op mijn horloge toen zich uit een koppel van een 20 stuks zich 4 losmaakten en landen, ze gingen er vrij vlot in en omgerekend was dit een snelheid van 1534 m.p.m. Toen ik 10.15 weer naar huis ging moest hij er nog 3.Wat wel frappant was dat er toch nog vele fikse koppels vanaf de Afsluitdijk kwamen ondanks de oostelijke ligging van de losplaats.
De oude duiven van uit St.Quentin komen dichterbij, dus zullen ze wel de intentie hebben om te lossen, afwachten maar weer.
De oude duiven zijn gelost in Vilvoorde om 12.15 uur, is voor ons 261 km. Omdat de jonge duiven er redelijk de vaart er in hadden vanmorgen verwachte ik zelf de duiven om 15.30 uur, Peter Jaarsma die bij ons was kijken belde even met zijn vriend en compagnon in Workum en die verwachte ze 15.30 in Workum, maar hij zou bellen als hij wat had of wist, even voorbij 15.30 uur kreeg Peter een belletje van uit Workum waar Anjo de Groot om 15.31 geklokt heeft, dat betekende dat de duiven hier uiterlijk 15.45 moesten wezen, toen het 15.50 was zij ik al tegen Peter dat een vroege er niet meer in zit, het was 16.00 uur toen de 010 zich melde (13e in de club), een minuut later de 884, hier waren we wel weer blij mee want hij heeft een weekje stil gezeten ivm een beschadiging aan het borstbeen, het blauwe was weer weg en zag er donderdag weer goed uit, maar we durfden hem niet een plakje te geven bij de bovenste 2, hij was ons 3e getekende. Om 16.06 de 026 ons 2e getekende, en u raad het al, onze vaandeldrager de 891″Amadeo” was te laat, hij was onze 6e duif en lag uit de prijzen.
E.van Wier pakte weer eens de 1e om 15.48 en dat geeft de burger weer moed.Evert van harte!
De Gebr. Heeres en Zn zijn de laatste vluchten oppermachtig, ze waren voor de  7e keer 2e, en hadden 5 duiven bij de eerste 8 duiven!! van de 10 ingekorfde duiven, een geweldige uitslag, van Harte mannen!!
Zaterdag hebben we de laatste fond en tevens de laatste oude duiven vlucht, ook hebben we de eerste officiële jonge duiven vlucht, hierbij zal ik niet aanwezig zijn omdat ik moet kaatsen in Leeuwarden(Horecakaatsten) hier ben ik één maal koning geweest in 1997(toen 86 parturen), omdat het een dit jaar een jubileum partij is zijn alle oud winnaars uitgenodigd, dus dit wordt weer een gezellige dag.
Iedereen veel succes Zaterdag bij de eerste jonge duiven vlucht.

Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwsbrief 23-2009 (21-6-2009)

marcel : 24 juli 2014 19:37 : 2009

Het is deze week een drukte van jewelste geweest, 3 vluchten en het Lanenkaatsen. Onze vereniging is voor het eerst in zijn bestaan een Nationaal inkorfcentrum voor de vlucht Blois. omdat het samen valt met het Lanenkaatsen(traditioneel kaats evenement wat zich op de lanen afspeelt en van Maandag tot Vrijdag duurt) mag je wel zeggen dat het druk is, zowel Peter als ikzelf zijn bij deze kaatspartij zowel deelnemer als scheidsrechter en moeten om 18.30 aanwezig zijn, dus de duiven zijn een beetje aandacht te kort gekomen, ze hebben hun rondjes kunnen maken en voer en water gekregen, maar meer aandacht was er niet bij, Gelukkig hebben we het op de club goed geregeld Donderdag en zal het wel loslopen, maar je voelt je verantwoordelijk als voorzitter en wil er ook graag bij zijn, maar het is niet anders, er is meer dan duiven alleen en het Lanenkaatsen zijn we ook verzot op, het is altijd een schitterende

Wat ik in de vorige nieuwsbrief vergeten ben te vertellen is dat onze 884″Aloys” veel te laat was van de fondvlucht Chateaudun, hij had nog niet gemist in de ACG en Kuststrook vanaf de 1e vitesse vlucht verleden jaar(21  keer achterelkaar prijs), afgelopen week zat hij niet al te fris na dat ze waren uitgevlogen, zowel s’morgens als s’avonds, in eerste instantie dachten we dat hij flink geleden had na de fondvlucht, echter toen we vrijdagavond hem in de handen kregen zagen we waarom hij veel te laat was, hij heeft een fikse bloeduitstorting aan de zijkant van het borstbeen, hij heeft dus een fikse opdonder gehad.
We gaan er 10 inkorven op Blois en 10 op de Midfond, we houden er 7 thuis, dit zijn duiven die eigenlijk nog niets hebben laten zien, deze duiven zullen ook niet overblijven wanneer de vluchten geweest zijn, we zullen ze nu nog aanhouden omdat anders er een duivin los komt te zitten en vinden dat deze duivinnen een eerlijke kans moeten hebben, hier hebben ze maar 5 vluchten voor.
Ook hebben we vrijdagavond nog 67 jongen en 6 doffers die we thuis hebben gehouden ingekorfd voor de 1e training vanuit Heino 97 km.

Zaterdagmorgen: de duiven van Nat.Blois zijn gelost om 07.30 uur,de Midfond  duiven van Isnes om 07.10 uur en de jongen om 08.00 uur.
Wanneer ze gelost zijn realiseer je je eigenlijk dat je 93 duiven ziet thuis komen vandaag en dat is voor ons doen een heleboel.
we zijn uitgegaan dat de jongen om 09.20 en 09.30 uur zich moeten melden, maar dat was veel te voorbarig, het weer was bar slecht bij ons, harde noordwesten wind met regen, slechter kan je het niet treffen bij de eerste training, om 09.47 waren de eerste jongen op het hok, 9 stuks in één keer, maar wat wilden ze er slecht in, ze waren dweil nat het heeft dan ook tot 12.30 uur geduurd toen het laatste jong thuis was, althans meer zijn er niet thuis gekomen, de teller stond toen op 62 dus we zijn 5 verspeeld. Ook waren er liefhebbers die in de middag nog vele jongen moesten hebben, maar hopen voor deze liefhebbers dat er nog wat door komt.
De Midfond vlucht werd tussen 11.20 en 11.30 verwacht, het was Martin Adema die belde en vertelde dat er in Bolsward om 11.00 is geklokt, dan moeten wij 10 minuten later zitten om ze voor te zitten was het eerste wat bij mij opkwam, het was dan ook 11.09 toen onze 1e get. 891 “Amadeo” zich melde, maar het regende flink en er waren nog enkele jongen die op het hok zaten waardoor hij nog een rondje maakte en toen op de klep viel. Om 11.12 was het de 026 “Berengar” die zich melde en toonde toch vormbehoud. we waren 2e(“Amadeo” voor de derde keer 2e in de club) en 5e in de club en Amadeo pakte voor de zoveelste keer de euro,s en de luxe. Over de midfond vlucht waren we zeer tevreden, op de fond vlucht waren we veel te laat, wanneer de eersten in Harlingen om 17.27 zit mogen wij daar niet een half uur achteraan komen, het was de 1e get. 355″Alfonso” (12e in de club)die de tijd van 17.58 neer zette en dat is te laat, een schrale troost was dat hij onze 1e getekende was, even over het uur, 18.07 de 949 “Alfons“(2e get.) en 18.17 de 3e get. de 328 “André” deze 3 duiven hebben we in de punten gedraaid, zaterdag waren er 6 thuis  zondag nog 3, we missen er nu nog 1, gelukkig valt de schade mee.
met nog 2 vluchten te gaan moeten de duiven er aan trekken om de hoge klassering 2e on en aangewezen op de midfond en generaal oud in de club te handhaven, we wachten maar weer af deze week.

Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwsbrief 22-2009 (14-6-2009)

marcel : 24 juli 2014 19:27 : 2009

Afgelopen Dinsdagmorgen is Peter voor de 2e keer met de jongen weggeweest naar Bolsward 15 km ongeveer, er waaide een stevige wind uit het noordwesten dus pal op de kop, het duurde 3 kwartier toen er een groot koppel zich melde, vlak erachter aan nog een stuk of 6 en alles was weer thuis.
De jongen zijn momenteel in goede doen, al kan het allemaal nog wel iets strakker en actiever, maar we hebben nog 3 weken voor de eerste echte vlucht los gaat, daar proberen we naar toe te werken om ze dan op scherp te hebben staan, dat is het streven tenminste maar als het lukt moet je afwachten.
Vanmorgen(zaterdag) de jongen weer weg gehad naar Cornwerderzand 10 km okk nu waren ze zomaar thuis, het was ook prachtig weer en kraak helder, we hebben nog in 2 strijd gestaan om door te rijden naar Breezanddijk 25 km maar dat gaan we denk ik Zondagmorgen doen.

Zijn we tevreden over de jongen, met de weduwnaars gaat het wat minder, de schwung is er even uit, het trainen gaat minder en ze zijn niet zo druk meer wanneer ze los zijn. toch zien ze er op het oog wel goed uit we zullen afwachten wat ze zaterdag gaan doen.

We hebben er 20 ingekorfd vrijdagavond we hebben enkele goede duiven die op de fond nog niet hebben gemist thuis gehouden, we hebben van deze  doffers de duivinnen wel even laten zien vrijdagavond waarna ze in een mand zijn gegaan, ze zijn vanmorgen met de jongen mee geweest naar Cornwerderzand, ze waren zomaar weer thuis. De duiven zijn alweer om 07.00 uur gelost in Achéne (323 km) we hebben nog geen vlucht gehad waar de weersinvloeden de uitslag mee bepalen en dat is natuurlijk prachtig, eerlijke open vluchten met schitterend weer is niet alleen voor de duiven goed maar ook voor ons.
Wat we al voorspelden is vandaag bevestigd, we zijn te laat vandaag, onze eerste duif zit op 11.51 een jaarling doffer de 002 “Ari”, maar toen wisten we al dat het meldadres(Comb.van Velzen) om 10.45  hun eerste duif hebben geklokt, en dan hoop je dat de schade beperkt blijft, op 10.52 hebben we 4 tegelijk waaronder de 891 “Amadeo” en 1e getekende. In 10 minuten tijd hebben we er 11 van de 20 en dat is goed te noemen, alleen we beginnen te laat, nog eens 15 minuten later zitten er 18 in de klok, we zijn 22e in de club, wel hebben we allebei de getekenden in de prijzen, maar 6 van de 20 in de prijzen is te weinig is onze mening.
Dat je tegenslagen weer te boven komt blijkt wel uit de uitslag, 1e is vandaag Comb.Feikema die een periode achter de rug hebben waarbij ze het papier bijna niet konden raken. Maar de laatste 3 weken solliciteerde deze Combinatie naar een 1e klassering want ze vliegen weer ouderwets met hoge prijspercentages en vroege duiven, vandaag is het dan zo ver met een 1e en een 3e en 10 van de 19 in de prijzen en mag je zeggen dat je er weer helemaal bent, Feike en Zoon van harte met deze prestatie.

Overzicht prijs percentage per vlucht 2009
vlucht (mee) vereniging ACG Kuststrook Afdeling
Heteren  (29) 11  =  37% 15  =  51% 18  =  62% 13  =  44%
Boxtel   (28) 11  =  39% 22  =  78% 22  =  78% 12  =  42%
Hasselt   (28) 13  =  46% 16  =  57% 18  =  64% 18  =  64%
Wavre   (28) 12  =  42% 13  =  46% 14  =  50% 8  =  28%
Boxtel     (18) 9  =   50% 12  =  66% 13  =  72% 13  =  72%
La Ferte Jus.(10) 4  =  40% 5  =  50% 7  =  70% 4  =  40%
Achéne   (28) 7  =   25% 15  =  53% 15  =  53% 16  =  57%
Ablis   (10) 6  =  60% 7  =  70% 7  =  70% 4  =  40%
Maaseik  (18) 4  =  22% 10 =  55% 11 =  61% 7  =  38%
Isnes  (28) 14  =  50% 17  =  60% 17  =  60% 17  =  60%
Chateaudun (9) 3  =  33% 3  =  33% 3  =  33% 3  =  33%
Hasselt  (18) 6  =  33% 15  =  83% 15  =  83% 15  =  83%
Achéne   (20) 6  =  30%
totaal   (272) 38.97 % 55,15% 58.82% 47.79%

Tot de volgende nieuwsbrief,

P.P.M.

Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwsbrief 21-2009 (7-6-2009)

marcel : 24 juli 2014 19:17 : 2009

De jongen beginnen eindelijk dat gene te doen  waar voor we ze hebben en dat is vliegen, ze trekken nu ook weg en vliegen een half uur, zodra de wind veranderd uit andere richtingen gaan we trainen, wij trainen niet wanneer er oost in de wind zit, wel als ze enkele keren zijn getraind maar nooit als de eerste keer.

De weduwnaars trainen goed, s’morgens een 3 kwartier en s’avonds een half uur, omdat ze goed trainen komen ze niet veel aan, en zijn ze aan de lichte kant, maar we kunnen doen wat we willen maar meer vlees krijgen we er niet aan, en zullen ze zaterdag fiks vlees kwijt zijn. Wanneer de berichten uitkomen, noordoosten wind betekent tussen de 10 en 11 uren in de lucht hangen, wanneer we een duif hebben van net boven de 1000 meter moeten we heel tevreden zijn is de verwachting.

We zullen wel op 8 of 10 uitkomen voor de fond, de 884 “Aloys heeft begin van de week een pennetje gegooid, deze nieuwe pen zal zeker open zijn wanneer ze gelost worden op zaterdag, persoonlijk heb ik er een hekel aan om een duif in te korven met een “stompje” hier hebben ze last van is mijn mening, echter wanneer ze een pen gooien betekent dit ook gezondheid en daarom gaat “Aloys” ook als eerste getekende de mand in, zijn broer de 355 “Alfonso gaat als 2e getekende, en de 949 “Alfons “als 3e getekende.
Vrijdag hebben we de laatste supervitesse vlucht, hier zullen we 17 duiven op spelen, met als vaandeldrager de 891 “Amadeo” we staan nu met nog 1 vlucht te gaan 5e keizer-generaal van de afdeling, willen we dat consolideren moeten we met 2 duiven bij de eersten in het ACG zitten en waaronder een getekende duif.

Zaterdagmorgen zijn we voor de eerste keer met de jongen weggeweest naar Zurich ongeveer 9-10 km. De duiven uit Hasselt zijn om 07.00 uur gelost, we hebben er toch 18 ingekorfd op de supervitesse en 9 op de fond. De verwachting is dat de duiven  3 uur en 15 minuten vliegen hebben en dan op een snelheid zitten van 1250 meter, dit was niet het geval, de eerste duiven zitten om 10.25 met een snelheid van 1205 meter. wij zaten 10.26 (7e in de club)uur met onze eerste getekende “Amadeo” deze doffer ontpopt zich als een echte crack met vele vroege prijzen, (binnenkort een overzicht)onze 2e duif  de 010 “Augustus” zat om 10.29 uur en de 026 “Berengar” (2e getekende)10.30 uur. toch valt het aantal prijzen tegen 6 van de 18 is te weinig. De eerste duiven in de club zaten binnen een minuut en dat betekent dat het weer een prachtige vlucht is geweest. De eerste plaats was wederom voor de Comb. Cornel, 2e W.Brandsma en 3e de Gebr.Heeres en Zn. Dit was de laatste supervitesse en zijn we 3e onaangewezen en 1e aangewezen geworden.

De duiven uit Frankrijk(Chateaudun) zitten nog vast, dat is jammer maar de weergoden laten het niet toe om verantwoord te lossen, het is een internationale vlucht waar verschillende afdelingen bij elkaar staan, hebben we alleen nog maar vluchten gehad met schitterend vliegweer, net nu met heel veel duiven in concours kunnen ze in Frankrijk  niet lossen, jammer jammer. Ook Zondag wordt de vlucht uitgesteld en wordt het wachten tot Maandag. Hier hopen we Dinsdag verslag van te doen.

Maandag 8-6-2009 De duiven uit Chateaudun zijn gelost om 06.45, omdat het over de gehele linie voor de wind is moeten de duiven toch een 80 km kunnen maken, en dat betekent tussen 14.00 en 15.00 uur deze berekening kwam aardig uit want om 14.26 melde zich de 949 “Alfons” onze 3e getekende, om 14.31 de 328 “Andre”, beide doffers hebben nog niet gemist op de fond, als 3e om 14.43 en 2e getekende was de 355 “Alfonso” 16.45 waren alle 9 doffers weer thuis. We waren 8e in de vereniging en totaal 3 in de prijzen, vanwege een regelmatige vlucht moet je tevreden zijn maar dat zijn we niet, wanneer de concurrentie om 14.08 zit zijn wij gewoon te laat en verliezen kostbare punten, die moeilijk terug te pakken zijn, met nog 5 vluchten te gaan voor het kampioenschap oude duiven zullen we alle zeilen moeten bijzetten, nu krijgen we nog 2 pittige fondvluchten maar toch, Joris de Jong is 1e in de club en in het Rayon de Kuststrook met de zelfde duif als vanaf Ablis en heeft de boel op dit moment goed op de rit, hij presteerde het om 3 bij de eerste 5 duiven te klokken met zijn eerste 3 getekenden, en dat is een compliment waard, Tevens is hij de winnaar van de Gerrit Meijer bokaal. Joris van Harte!!

Overzicht prijs percentage per vlucht 2009
vlucht (mee) vereniging ACG Kuststrook Afdeling
Heteren  (29) 11  =  37% 15  =  51% 18  =  62% 13  =  44%
Boxtel   (28) 11  =  39% 22  =  78% 22  =  78% 12  =  42%
Hasselt   (28) 13  =  46% 16  =  57% 18  =  64% 18  =  64%
Wavre   (28) 12  =  42% 13  =  46% 14  =  50% 8  =  28%
Boxtel     (18) 9  =   50% 12  =  66% 13  =  72% 13  =  72%
La Ferte Jus.(10) 4  =   40% 5  =  50% 7  =  70% 4  =  40%
Achéne   (28) 7  =   25% 15  =  53% 15  =  53% 16  =  57%
Ablis   (10) 6  =  60% 7  =  70% 7  =  70% 4  =  40%
Maaseik  (18) 4  =  22% 10  =   55% 11  =  61% 7  =  38%
Isnes  (28) 14  =  50% 17  =  60% 17  =  60% 17  =  60%
Chateaudun (9) 3  =  33%
Hasselt  (18) 6  =  33% 15  =  83% 15  =  83% 15  =  83%
totaal   (252) 39.68 % 58,33% 62.30% 50.40%

Tot de volgende nieuwsbrief,

P.P.M

Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwsbrief 20-2009 (31-5-2009)

marcel : 22 juli 2014 20:21 : 2009

De jongen zijn er vanaf zondag weer uit, het gaat de goede kant weer op, ze hebben weer honger en willen er graag weer in wanneer we ze binnen roepen . Na een gehele week aan de 4 x 1 met Belgasol zijn ze weer aardig bijgekomen, het vliegen gaat steeds beter en ze zijn dinsdagmorgen zelfs even uit het zicht geweest, Peter had een vrije dag en heeft ze om half 9 losgelaten, dit is voor ons het teken om ze te gaan trainen, en zullen daar dan ook mee aanvangen zodra het weer het toelaat.
Voordat we ze zondagmiddag zouden loslaten hebben we duiven in de ochtend een bad gegeven, echter toen ze uitgebadderd waren zou ik het bad uit de volière halen en tot mijn grote schrik dreef er een dode duif in het water, een jong de 314 is waarschijnlijk verdronken maar ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt.
De berichten zijn voor het weekend weer gunstig, mooi weer en een noord-oosten wind, weer voor “Aloys” ,we moeten maar hopen dat dit zaterdag ook het geval is, maar je weet het nooit, maar als het zo blijft worden dat onze eerste 2 getekende duiven.

De strijd is in alle hevigheid losgebarsten om het generaalkampioenschap oud  in de vereniging, staan we op dit moment nog op de 1e plaats, de Gebr.Heeres en Zn hebben ons op 12 punten na ingehaald, de eerste 2 vluchten was de form er nog niet maar ze hebben de duiven er weer goed voor staan de laatste weken, op dit moment kunnen we ze niet bijhouden, iedere week lopen ze enkele punten in, stevig op de derde plaats staat Willem Brandsma.

Omdat we toch onze twijfels hebben over de laatste 2 vluchten wat het prijspercentage betreft, 7 van de 28 op Achéne, en 4 van de 18 op Maaseik en dat is te weinig, hebben we besloten om de duiven een kuurtje te geven voor de luchtwegen, ondanks dat we op de fond toch voldoende prijzen hebben gescoord. Er waren er bij met een rood keeltje en dat vertrouwden we niet, ook het vliegen om het hok was in het begin van de week minder, ze waren snel weer op het hok en ook dat heeft ons bewogen om een kuurtje aan de duiven te geven.

Ook heeft het ons bezig gehouden hoeveel wij zullen spelen dit weekend, de voorspellingen zijn zodanig dat het beslist een zware midfond vlucht gaat worden, een vlucht van ongeveer 4,5 a 5 uur is een pittige, althans dat verwachten wij, noordoosten wind kracht 4 zullen ze net de 1100 meter p/m gaan halen. Wel is het een goede gezondheid test, wanneer de duiven van deze vlucht goed afkomen zit het met de gezondheid wel goed, wanneer ik dit schrijf is het donderdagavond en de berichten zijn wederom goed te noemen, ok een noordoosten wind is dan een pittige maar wel mooi vliegweer, zoals het nu staat zullen we 20 inkorven en 8 thuis houden, dit zullen er enkele zijn die niet aan de verwachtingen voldoen en 2 a 3 van afgelopen fondvlucht.
We hebben toch alles ingekorfd vrijdagavond, de duiven zagen er weer goed uit, de duiven die je dan wil thuis houden zijn vaak wel je betere duiven en die heb je ook nodig op de midfond, en onze ervaring is dat wanneer je ze thuis houd dan is het ritme weg en dat zou je parten kunnen spelen in het vervolg van het seizoen, maar het is ook een risico dat je te veel vraagt van de duiven, dus afwachten of de keus juist is geweest.
Zaterdag al vroeg uit de veren, we hadden de jongen er 07.00 uur er al uit, ze vliegen een half uur nu, en ze wilden er weer graag in dus van de coli besmetting hebben ze geen last meer van.
We werden de s’morgens blij verrast met de teletekst melding dat Harlingen de vroegste melding heeft vanuit Limoges, Jelle Outhuyse lid van onze vereniging klokte om 07.54 zijn 3 jarige doffer een geweldige prestatie en is hiermee 1e nationaal sector 4 van Nederland!!

De duiven zijn gelost om 07.00 uur uit Isnes, we verwachten de duiven tussen 11.15 en 11.30 uur, het was Peter die om 10.35 vertelde dat er in Urk de duiven 1244 meter maakten, wij snel Compuclub raadplegen, en dat betekende dat wij om 11.00 uur moesten klokken om Urk voor te blijven.
Het was 11.01 toen als een sperwer de 891 “Amadeo” (1e getekende) aan kwam duiken vanuit het noordwesten, dus recht vanaf de dijk, zoals hij er aan kwam moest hij wel vroeg wezen, gewoon geweldig om te zien, geen tel verspeeld. Om 11.03 twee jaarlingen, toen even wachten en om 11.07 weer 3, hierbij zat ook de 884 “Aloys” (2e getekende) deze doffer heeft vanaf de 2e vlucht verleden jaar niet meer gemist in ACG  en Kuststrook. Om 11.08 weer 1, en om 11.15 waren er 14 van de 28 binnen, en hier zijn we zeer tevreden mee, en kun je zeggen dat het kuurtje voor de luchtwegen echt nodig is geweest.
In de vereniging waren we 3e en pakt Amadeo wederom de 1e luxe en de euro’s. 7 bij de eerste 21 is best te noemen, de concurrentie zitten ons echt op de hielen, was het verleden week nog 12 punten verschil nu is het nog maar 4 punten die de Comb Heeres achter ons staan, ook zei maakten een geweldige uitslag met 7 van de 10 in de prijzen en 2 bij de eerste 5. Comb Cornel streken met de eer deze week, ze hadden 3 bij de eerste 6 en dat is best genoeg, van harte mannen!!

Overzicht prijs percentage per vlucht 2009
vlucht (mee) vereniging ACG Kuststrook Afdeling
Heteren  (29) 11 = 37% 15  =  51% 18  =  62% 13  =  44%
Boxtel   (28) 11 = 39% 22  =  78% 22  =  78% 12  =  42%
Hasselt   (28) 13 = 46% 16  =  57% 18  =  64% 18  =  64%
Wavre   (28) 12 = 42% 13  =  46% 14  =  50% 8  =  28%
Boxtel     (18) 9  =  50% 12  =  66% 13  =  72% 13  =  72%
La Ferte Jus.(10) 4  =  40% 5  =  50% 7  =  70% 4  =  40%
Achéne   (28) 7 = 25% 15  =  53% 15  =  53% 16  =  57%
Ablis   (10) 6  =  60% 7  =  70% 7  =  70% 4  =  40%
Maaseik  (18) 4  =  22% 10  =   55% 11  =  61% 7  =  38%
Isnes  (28) 14 = 50%
totaal   (197) 40.44 % 58,38% 63.45% 48.22%

Tot de volgende nieuwsbrief,

P.P.M

Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwsbrief 19-2009 (24-5-2009)

marcel : 22 juli 2014 19:54 : 2009

Schreven we verleden week nog dat het goed gaat met de jongen, deze week(vanaf Zondag) zijn er toch enkele met coli verschijnselen, vieze mest niet willen luisteren en bijna niet willen eten, en wat ze dan eten verteerd niet goed, smorgens zitten in de kroppen nog voldoende eten, ook ligt er smorgens voer over de grond, dus snachts zitten ze te braken. We houden ze nu vast tot het weer beter gaat, nu is het bidden en smeken om de jongen binnen te krijgen.
We geven ze deze week een kuur(4 x 1 met Belgasol)en hopen het de kop in te kunnen drukken, maar we moeten maar afwachten, maar de verschijnselen duiden duidelijk naar een coli besmetting. We hebben inmiddels 2 moeten ruimen.

Om in aanmerking te komen voor een eventuele vroege duif in de afdeling zullen we een zuid-zuidoosten wind moeten hebben, de voorspelling op Maandag waren gunstig voor het weekend wanneer we de 2e NPO vlucht hebben vanaf Ablis, mocht dit zo zijn zullen er zeker meer duiven meegaan dan de 1e fondvlucht, het is dan de bedoeling om weer 18 om 10 te spelen, echter spelen we ook nog mee om het keizer-generaal van de afdeling op de vitesse, hier staan we 2e met nog 2 vluchten te gaan, a.s zaterdag zal de vitesse vanaf Maaseik gaan, dus het is zoeken welke duiven(en met name de getekende duiven) voor welke vlucht ingekorfd zullen worden.
Dinsdagavond zijn de weersvoorspellingen alweer geheel anders, nu zijn de oostelijk gelegen liefhebbers weer blij met deze windrichting, West-zuidwest en zullen de hoofdprijzen aan de oostkant van de afdeling vallen.
We hebben er 10 ingekorfd voor de fondvlucht vanuit Ablis(573 km) ook zitten hier 4 jaarlingen bij en 6 oude duiven, het is een risico maar jaarlingen willen wel eens uithalen van daar die keuze, omdat het nog een raadsel is welke windrichting er zal zijn op Zaterdag zijn we tot deze keuze gekomen, onder de jaarlingen zit ook “Birendra” ,afgelopen weekend nog goed voor een eerste plaats in ACG 1
Op de supervitesse zullen er 18 meegaan, maar welke er getekend moeten staan is nog niet zeker, dat mogen ze morgen zelf bepalen, zelf ben ik morgen niet thuis en kan dus niet mee bepalen welke duiven er getekend moeten staan, heb wel mijn voorkeur maar we beslissen dit pas bij het inkorven, en omdat ik er niet ben(heb een leuke dag voor de boeg, neef en nichten dag van Linda haar kant, dat is al jaren de vrijdag na Hemelvaartdag en ieder jaar bere-gezellig) mogen Peter en Mark dit gaan bepalen. Heb alleen gezegd dat de 891 “Amadeo voor de sneeuwbal moet worden gezet, deze duif laat door de week niet zien of de vorm er is, dat laat hij Zaterdags zien door soms geweldig uit te halen.
De duiven zijn gelost om 07.00 uit Ablis en 07.30 uur vanuit Maaseik, de weersberichten zijn goed, het is tijdens dit schijven(08.30 uur) prachtig mooi weer, strak blauwe hemel en weinig of geen wind, ga er van uit de de duiven van uit Maaseik 80 km vliegen en uit Ablis 75 km. De supervitesse duiven zijn allemaal weer thuis, veel sneller dan we verwacht hadden, de eerste duiven in Harlingen maken een snelheid van ongeveer 1478 meter/p/m. De eerste duif bij ons de 891″ Amadeo (1e get.) maakte een snelheid van 1469 mpm en zal zich scharen in de kop van de uitslag in de vereniging(5e), dan moet je tevreden zijn wanneer je weer bij de eersten hoort met de getekende duif, maar dat zijn we allerminst, wanneer je 5 minuten moet wachten op je 2e duif dan is dat niet goed, en zijn er uiterst verbaast over dat er zo’n groot gat tussen zit, hierdoor verspelen we waarschijnlijk een goede klassering in het ACG en zullen we niet meer meedoen om het keizer-generaal kampioenschap van de afdeling. Maar zoals ik al eerder schreef, ze kunnen nog zo goed vliegen door de weeks, het geeft geen garantie voor Zaterdag, wat echter wel opvallend was dat de duiven er niet in wilden, ze bleven maar klapwieken boven het hok en zijn daardoor ook kostbare punten verspeeld, en te weinig prijsduiven(4). Waren we s’morgens niet tevreden, van de fond zijn we wel tevreden, hier zijn we 4e in de club met de 355″Alfonso 10e met de 884 Aloys , met 6 duiven in de prijzen van de 10 gezette duiven is niet slecht, ook speelde de 949″ Alfons weer zijn prijs en was 14e in de vereniging. We moesten s,avonds er nog 2, de volgende morgen 07.00  zat de vale op het dak, helaas is de 054″ Birendra nog niet thuis, dat spijt ons wat deze doffer was verleden week nog goed voor een 1 prijs in de club en ACG

Overzicht prijs percentage per vlucht 2009
vlucht (mee) vereniging ACG Kuststrook Afdeling
Heteren  (29) 11  =  37% 15  =  51% 18  =  62% 13  =  44%
Boxtel   (28) 11  =  39% 22  =  78% 22  =  78% 12  =  42%
Hasselt   (28) 13  =  46% 16  =  57% 18  =  64% 18  =  64%
>Wavre   (28) 12  =  42% 13  =  46% 14  =  50% 8  =  28%
Boxtel     (18) 9  =   50% 12  =  66% 13  =  72% 13  =  72%
La Ferte Jus.(10) 4  =  40% 5  =  50% 7  =  70% 4  =  40%
Achéne   (28) 7 =  25% 15  =  53% 15  =  53% 16  =  57%
Ablis   (10) 6  =  60%
Maaseik  (18) 4  =  22%
totaal   (197) 39.09 % 57,9% 63.3% 49.7%

Tot de volgende nieuwsbrief.

P.P.M

Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwsbrief 18-2009 (17-5-2009)

marcel : 22 juli 2014 19:46 : 2009

Met de jonge duiven gaat het iedere dag iets beter, omdat we de vlag hanteren blijven ze nu in de lucht zolang deze er staat, we laten  deze vlag niet lang staan ongeveer 10 minuten, maar zodra hij weer weg is dan zitten ze zomaar weer op het hok, we zullen de tijd dat de vlag op het hok staat dan ook iedere dag een beetje langer laten staan.
De weduwnaars zijn in het begin van de week minder actief dan de weken ervoor, het zal de fondvlucht wel zijn die ze nog in de vleugels hebben en hebben iets langere tijd nodig om te herstellen dan de supervitesse duiven. De 2e midfond vlucht staat aanstaande weekend op het progamma, we zullen wel weer zien hoeveel we gaan inkorven as vrijdag.
we hebben er weer 28 ingekorfd vrijdagavond voor de vlucht van Achéne 323 km voor ons, de duiven voelden goed aan, maar volgens Peter waren ze iets aan de lichte kant, maar zelf vond ik dat ze mooi op gewicht waren, het is een ieder zijn eigen mening en gevoel natuurlijk.
Zaterdagmorgen was het weer een stuk opgeknapt, het zonnetje scheen en het was kraakhelder,dus wat het weer in Harlingen betreft was een vroege lossing mogelijk, bij het kijken naar SBS teletekst was het geen verrassing dat de duiven er om 07.00 uur er al uit waren, alle voorspellingen waren positief zowel in België en Nederland.
Met deze wind ZZW waren er snelheden mogelijk van boven de 100 km/p/u. Ik zei nog tegen Peter dat wanneer we voor 10.00 uur een duif klokken we weer meedoen om de hoofdprijzen, hier was ik stellig van overtuigd, Om 10.10 uur zei ik tegen Peter we zijn gewoon te laat vandaag want we moeten nu duiven hebben. het was toch wachten tot 10.25 toen onze 054″ Birendra zich melde, een jonge doffer uit het kweekkoppel 285 Adrian x 255 ” Adelgonde en is een broer van de 013 “Axel” die al 3x bij de eerste 5 duiven in de vereniging heeft gezeten.  Deze doffer zit in de volière samen met nog 3 doffers, dus kunnen we stellen dat dit koppel zich ontpopt als een echt kweekkoppel.
Het was 10.27 toen uit het noorden, de 022 “Benedict”zich melde, om 10.29 waren er 2 gelijktijdig, de 028 ” Bernardo wederom bij de onze eersten, ook deze doffer komt uit een kweekhok vandaan en wel uit het kweekkoppel 888 “Alexei” x 486 “Alexandra” en de vale doffer uit de volière de 053 “Bertram” frappant is dat bij onze eerste 4 duiven er 2 uit de volière komen, zeker omdat er bijna de gehele week eigenlijk volop een krachtige (NO) wind op heeft gestaan. Totaal hebben we er 7 van de 28 in de prijzen, en dat vinden we te weinig, maar in de vereniging was het bij veel leden het geval, enkele vroege duiven en dan begint het te haperen.
Achteraf blijkt toch dat de duiven en half uur later zijn gelost, en was mijn voorspelling toch juist geweest, binnen de 3 uren duiven.
We zijn voor de derde keer 1e in de vereniging en ACG en vroeg in de gehele Afdeling, met een 7e en 28e.

Overzicht prijs percentage per vlucht 2009
vlucht (mee) vereniging ACG Kuststrook Afdeling
Heteren  (29) 11  =  37% 15  =  51% 18  =  62% 13  =  44%
Boxtel   (28) 11  =  39% 22  =  78% 22  =  78% 12  =  42%
Hasselt   (28) 13  =  46% 16  =  57% 18  =  64% 18  =  64%
Wavre   (28) 12  =  42% 13  =  46% 14  =  50% 8  =  28%
Boxtel     (18)  9  =   50% 12  =  66% 13  =  72% 13  =  72%
La Ferte Jus.(10)  4  =   40% 5  =  50% 7  =  70% 4  =  40%
Achéne   (28)  7  =   25% 15  =  53% 15  =  53% 16  =  57%
totaal   (169)

39.9 %

58,8%

65.2% 48.2%
Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwsbrief 17-2009 (10-5-2009)

marcel : 22 juli 2014 19:41 : 2009

Het kaatsseizoen is weer geopend, ik ben gevraagd om het afdeling partuur van Harlingen weer te begeleiden en te coachen, en omdat dit mijn 2e grote hobby is doen we dit natuurlijk, en was het zondagmorgen vroeg uit de veren om de duiven te doen, er werd gekaatst in Weidum, de eerste afdelingspartij van het seizoen, om 08.30 uur waren we in Weidum, maar ervoor zijn de duiven eerst verzorgd, we hebben ze er niet uitgehad want het was niet echt denderend weer, en het leek ook wel dat de duiven het wel goed vonden zo, de laatste duiven waren immers 20.00 uur thuis de avond ervoor.

Wel hebben we ze een ontsmetting gegeven omdat ze weer lang in de mand hebben gezeten, meestal geven we ze dan 2 dagen een ontsmetting van Nanne Wolff.

Maandagavond waren de weduwnaars geweldig op dreef, we keken er zelfs van op hoe snel ze er weer bij zijn na toch een redelijk pittige vlucht, ze gingen tekeer dat het een lieve lust was om er naar te kijken en ze te volgen, dit is ook iets waar ik veel plezier aan beleef, soms nog wel meer dan wanneer ze zaterdags thuis komen, dat is ook geweldig hoor, maar daar zit ook de wedstrijd spanning bij en dat heb je door de week niet, echter wanneer ze zo tekeer gaan dan is er extra spanning want dan hoop je dat wat je door de week ziet er zaterdags uitkomt, maar dat gaat jammer genoeg niet altijd op.

We zitten nog te twijfelen hoeveel we gaan spelen op de fond, dus het kunnen er 18(fond) om 10(supervit) gaan, maar het zou ook best andersom zijn hoor, we weten het nog niet, het hangt er ook vanaf of de stijgende forme de rest van de week ook doorzet.
Omdat er nogal over geschreven wordt over prijspercentages dacht ik bij mezelf laat ik ook eens zien hoe wij er voor staan en het valt me niet tegen, 58,4% in het ACG en 63,7% in de Kuststrook is niet slecht.
 
We hebben er Donderdag avond 10 ingekorfd op de fond, we zouden enkele jaarlingen meedoen maar dan moet je de betere jaarlingen spelen, althans die opdat moment goed draaien, dat hebben we toch niet gedaan en besloten om alleen ouden in te korven. en 17 jaarlingen op de Supervitesse en 1 oude de 891 “Amadeo”.
op de supervitesse draaien we de 4e,5e, en 6e in de vereniging (9 van de 18 prijs)en zijn we zeer content mee, zeker omdat we de 013 “Axel”(2e getekende) en de 026 “Berengar”weer bij onze eersten zitten, de 026 verleden week 1e in vereniging en ACG, en de 013 al 3x bij de eerste 5 in de vereniging. onze eerste getekende “Amadeo” liet het afweten en viel net buiten de prijzen. op de fond was het lang wachten voor een heleboel liefhebbers, wanneer de duiven van de supervitesse dik 1600 mpm draaien, en het lossingstation van de fond ligt nog gunstiger wat de wind betreft, dan gaan wij zoals zo velen staan op de snelheid van de supervitesse. dat betekende dat de duiven om 12.30-13.00 uur zouden kunnen vallen. Wanneer je dan moet wachten tot 13.54 is dit best een lange zit, het was de 841″Ali” die zich het eerst melde, 13.56 was het de 328 “André”, om 13.58 de 470″Anton” en toen 14.01 de 2e getekende 949″Alfons” dus op zich niet slecht hoe ze afkwamen maar er onbrak een vroege duif, we beginnen met de 9e plaats in de vereniging. We hebben 4 van de 10 in de prijzen. De 1e getekende 884 “Aloys” miste net in de vereniging.

Tot de volgende nieuwsbrief,
P.P.M.

Er is geen reactiemogelijkheid
« Page 1, 2, 3, 4 »

Reacties zijn gesloten.