2009

Nieuwsbrief 37-2009 (31-12-2009)

marcel : 24 juli 2014 20:40 : 2009

De laatste nieuwsbrief dit jaar, het lijkt nog allemaal kortgeleden dat de site de lucht in ging, maar het is op een paar uur na alweer een jaar geleden en er zijn bijna 5000 bezoekers geweest en dat vinden we een zeer acceptabel aantal, we hebben veel leuke reacties gehad over de nieuwsbrief en gaan er in het nieuwe jaar gewoon mee verder, op dit moment zijn we de site aan het updaten en hopen dit in Januari af te ronden, niet dat er aan de site zelf iets gaat veranderen maar we willen alle prestaties en nieuwe duiven wel weer up to date hebben.

Nog even een kleine evaluatie van het afgelopen jaar.
een geweldige start bij de start van het seizoen, de eerste  6 vluchten kwamen de duiven geweldig, daarna draaiden we goed mee met de oude duiven, echter op de fond had het beter gemogen, hier waren we niet echt top , toch hebben we totaal 6x de eerste mogen draaien in de vereniging. zie ook kampioenschappen 2009
Met de jongen was het net als het jaar ervoor niet goed, ondanks dat we een 7e NPO op Isnes hebben behaald was het vallen en opstaan en hebben we veel punten laten liggen, het waren vaak 1 of 2 jongen die we vroeg en bij de eersten draaiden maar we moesten te lang wachten voor we onze taks hadden en dat kost veel punten.
Ook over de natoer waren we niet tevreden ondanks de verschillende standen die de duiven hadden kwamen de duiven niet naar tevredenheid, dit zal in 2010 beter moeten, de concurrentie staat tenslotte te popelen om toe te slaan.

Op dit moment van schrijven zitten de duiven 5 dagen bij elkaar(2e kerstdag gekoppeld) en de meeste koppels vliegen al los in het hok, ik besteed hier ook veel aandacht aan en ben veel op het hok aanwezig , dat is natuurlijk mogelijk omdat we nu een paar dagen vrij zijn en kunnen regelmatig de duiven aan hun broedhok laten wennen, wel maak ik me een beetje zorgen voor de vorst periode die voorspeld wordt, met name in de volière, wel hebben we de voliere bekleed met windgaas maar hier staat de wind pal op en het wordt er dan ijskoud natuurlijk, ben niet bang voor een beetje vorst, maar wat ze voorspellen  -12 tot -15 is niet bevorderlijk voor de duiven die gekoppeld zitten en tegen de eieren aanzitten.
We wachten af wat het gaat worden, ik zal jullie blijven informeren over deze periode.

IEDEREEN EEN VOORSPOEDIG EN EEN SPORTIEF, MAAR VOORAL EEN GEZOND 2010 TOEGEWENST.

Tot de volgende nieuwsbrief P.P.M

Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwsbrief 36-2009 (26-11-2009)

marcel : 24 juli 2014 20:36 : 2009

Het is alweer een tijdje geleden dat de laatste nieuwsbrief is geweest maar zoals ik al heb vermeld, alleen wanneer er echt nieuws is zal ik dat vermelden.
Er is natuurlijk wel het een en het ander gebeurd in die periode, zowel goed als slecht nieuws en wil jullie dit niet onthouden.
zo is ons oudste lid Cleem Heeger op een leeftijd van 91 jaar overleden, het laatste jaar heeft hij nog gewoon meegedaan aan de wedvluchten, vrijdag 20 november is hij gecremeerd.

Zaterdagmorgen heb ik samen met zijn zoon de duiven weggebracht en dit zijn niet de leukste dingen om te doen, maar ik was door hem benaderd en dan zeg je niet nee natuurlijk.

het goede nieuws is dat afgelopen weekend de vereniging tentoonstelling heeft plaats gevonden, ook wij hadden 8 duiven ingezet, bij de oude duivinnen hadden we de 1e prijs, maar blijkt ook eens de mooiste van de gehele show te zijn, en dat zijn leuke dingen. geheel niet verwacht natuurlijk.

de duiven hebben 2 weken geleden een paratyfus kuur gehad, en daarna aan de vitaminen. eind november zullen we dagen weer gaan verlengen zodanig dat de duiven 20 december op 12 uur licht zitten.
het is de bedoeling dat we omstreeks deze datum gaan koppelen, deze week zullen we de duiven op papier gaan koppelen.
Ook hebben we weer ons proberen te versterken door enkele bonnen te kopen van uitsluitend sterk spelende liefhebbers.
later hier meer over

vanaf nu zullen we vaker iets gaan melden op de site dus hou het mee in de gaten!!!
voor de vroege kwekers, veel succes met de kweek.

Tot de volgende nieuwsbrief P.P.M

Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwsbrief 35-2009 (20-9-2009)

marcel : 24 juli 2014 20:33 : 2009

DE LAATSTE LOODJES…….

Het is een hele toer om de duiven nog een beetje in de veer te houden, hebben we het kleine hok al ander halve week al gescheiden zitten, de duivinnen zorgen voor het jong, maar hier zijn er nu enkele die de veren laten vallen en kunnen jammer genoeg niet meer mee, in het grote hok hebben we alles in tact gelaten, dus de jongen liggen nog met zijn tweeën in de pan, en doffer en duivin zorgen hier voor, maar deze zijn dan ook een week jonger dan de volière
Wat doen we dan zoal de laatste week , nu heel veel trainen, en met veel trainen bedoel ik bijna iedere dag een kilometer of 50-60 weg gebracht maar alleen maar over de afsluitdijk , of het de rui tegen houdt weet ik niet maar het is zeker niet verkeerd, uit hun zelf vliegen ze niet meer zoveel,maar er zijn nog verschillende duiven die nog mee kunnen, ze krijgen 3x per dag eten en wel zoveel dat ze lusten.
waarom nog zoveel trainen dan, nu het wordt zaterdag mooi weer met een ideale wind, oost is een wind waarbij het mogelijk is dat we mee kunnen doen met de eersten in de afdeling, althans als alles goed is en dan bedoel ik de gezondheid natuurlijk, wanneer dit niet goed is dan zal het nooit lukken, maar de duiven zien er voor het oog goed uit, zijn nog bijzonder fit wanneer ze van de training thuis komen en dat mogen we graag zien.

Vrijdagmorgen:
Tijdens het inkorven van de duiven voor de training was het even schrikken, onze 891 heeft even aan het buurten geweest bij de 442 in het broedhok naast hem, de 442 zit gekoppeld aan de 258 onze beste duivin op de natoer, en waar alle hoop op is gevestigd, de jongen van een 7-8 dagen oud waren dood, frappant was dat de duivin er nog boven op zat, gelukkig hadden we nog een koppel met jongen van de zelfde leeftijd, die we hebben overgelegd.
De duiven waren zo maar weer thuis van de training vanaf afslag Middenmeer (54 minuten), iedere dag zijn ze een stukje sneller naar huis gekomen.

We zullen hoogstwaarschijnlijk 20 inkorven vrijdagavond voor de laatste vlucht van 300 km vanuit Isnes, hier zullen ook enkele doffers(2) tussen zitten die al 2 weken hebben stil gezeten, echter ze zijn super actief en blinken je nog tegen moet, het is afwachten hoe het gaat zaterdag.
Zaterdagmorgen 08.45 uur
De duiven zijn nog niet gelost maar zijn wel terug gezet naar Wavre, ongeveer 278 km, waarom eigenlijk? morgen gaan we de duiven scheiden en al vast de eerste selectie uitvoeren, we zullen enkele doffers en duivinnen als reserve houden.

De gehele combinatie moet vandaag ook kaatsen, het is tevens de afsluitingpartij van het kaatsseizoen, hier doen we ieder jaar aan mee en er wordt rekening met de duiven gehouden, wanneer deze kunnen thuis komen kunnen we even naar huis om te klokken, en daarna weer verder kaatsen.
De duiven zijn gelost om 10.00 uur, met een oost zuidoosten wind, maar het waaide bijna niet dus echt vroeg in de afdeling kunnen we wel vergeten.
We hebben moeten wachten tot 13.45, toen zagen één als een stip, en die als een steen naar beneden dook, het was wederom de 850 van P.Jaarsma, eerst dachten we dit is een beste vroege, want zoals ze naar beneden dook zie je maar zelden echter het was wel vanuit de verkeerde hoek, op 13.48 onze 2e en vanaf toen kwamen de duiven goed regelmatig, toen we melden waren er nog geen meldingen, maar omdat we altijd gelijk bellen waren we de eerste die belden.
Later hoorden we de tijden van de anderen en viel het toch een beetje tegen, we waren nu 8e in de club met 7 in de prijzen. De winst was voor W.Brandsma en voegde op de valreep er nog een overwinning aan toe.
Gefeliciteerd Willem!

Verder wil ik iedereen bedanken die de moeite hebben genomen om de nieuwsbrieven te lezen, en ben zeker van plan om dit volgend jaar te herhalen, want tot nu toe zijn er alleen maar positieve reacties.
Vanaf nu zal er niet meer wekelijks een nieuwsbrief zijn, alleen wanneer er nieuws is zal dit geplaatst worden! dus blijf regelmatig de site bezoeken.

Tot de volgende nieuwsbrief,
P.P.M

Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwsbrief 34-2009 (13-9-2009)

marcel : 24 juli 2014 20:29 : 2009

We hebben deze week enkele duivinnen gescheiden van de doffers en moeten ze alleen op de jongen passen, we hebben dit gedaan in het kleine vlieghok waar 8 koppels zitten, 7 doffers hebben we naar de volière geplaatst waar op dit moment niets meer inzit.
Ook zijn we de dinsdag nog even naar Breezanddijk geweest met de duivinnen,het duurde nog al even voor ze weer thuis zijn, misschien komt het dat we s,avonds dit moeten doen, overdag moeten we werken. Dus de duivinnen zijn pas tegen 6 uur gelost en waren er tegen half zeven weer, wat opviel was dat ze het niet gemakkelijk hebben gehad.
Vrijdagavond hebben we 20 duivinnen ingekorfd voor de vlucht van Hasselt, de hele week was het noord tot noordoosten wind en krijgen de duiven het niet voor niets
Zaterdag morgen was het motregen bij ons tegen 9 uur toen werd het beter,de duiven zijn gelost om 09.00 uur, naar verwachting kunnen de duiven hier om 13.00 uur vallen, 4 uurtjes vliegen moet kunnen met een snelheid van 65 km/p/u.
Om 12.35 uur kregen we een SMSje van P.Jaarsma die bij Anjo in Workum was, met de melding dat  Anjo klokte om 12.29 uur, wij moeten dan om 12.45 klokken om Workum voor te blijven, maar het duurde tot 13.01 uur toen we de eerste 2 klokten, achteraf blijkt dit te laat te zijn, de eersten in de vereniging klokken op 12.48 dit is dan wel in Achlum bij Joris de Jong maar ook in Harlingen beginnen ze om 12 56 uur, Maar de grote winnaar dit weekend is Joris met een geweldige uitslag, 7 duiven van de 10 in de prijzen, en beginnen met een 1e en een 3e, en 7 bij de eerste 23 duiven, geweldig!!!
wij zijn niet tevreden maar met nog 1 vlucht te gaan zullen we nog 1 keer de duiven voorbereiden voor de laatste vlucht van uit Isnes (300 km).Wel hebben we het generaal aangewezen kampioenschap gewonnen in de club, dit kwam niet door dat onze getekende op tijd was maar bij de concurrentie was de getekende ook niet op tijd, en met nog 1 vlucht te gaan zijn we niet meer in te halen.

Tot de volgende nieuwsbrief,

P.P.M

Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwsbrief 33-2009 (6-9-2009)

marcel : 24 juli 2014 20:27 : 2009

Deze week zijn we weer volop aan het werk en dat betekend minder tijd voor de duiven, ze kunnen er smorgens niet meer uit en worden ook niet meer getraind, op zich jammer natuurlijk maar ze zullen het er mee moeten doen, wel hebben we het licht aan om de duiven zolang mogelijk in de pennen te houden.
De doffers spelen we waarschijnlijk niet meer, deze hebben te veel dek laten vallen en kunnen niet op tegen de duivinnen die nog geheel in de veer zitten, de broed stand van de duivinnen, de volière zit zaterdag op jongen van 14-16 dagen en zullen zaterdag voor het laatst mee gaan, het kleine vlieghok zit op pieken van een week, en het grote vlieghok zit op 2 weken broeden, dus optimale standen.
Het vliegen gaat iets minder dan verleden week, het vliegt nu tussen een half uur en drie kwartier, en zijn dan ook wel een 20 minuten verdwenen, we hopen maar dat de weergoden het nog toe laten om de duiven donderdag nog een training te geven vanuit het Rijsterbos, omdat de wind weer uit het westen noordwesten zal komen zaterdag lijkt het ons de beste richting, ook het weer voor het weekend lijkt niet zo gunstig(woensdag avond) maar de afstand is maar 170 km dus wanneer het 2 uurtjes droog blijft moet het lukken om zaterdag te gaan lossen uit Boxtel.
Helaas hebben we de duiven niet meer weg gehad donderdag, maar het was ook niet mogelijk, wat een weer was het hele harde wind met stevige buien, zelfs donderdag niet eens buiten gehad,
Vrijdagmorgen tijdens het voeren nog enkele duiven in de hand gehad, er waren enkele bij die te zwaar waren, omdat ik middags mooi op tijd thuis was de doffers even vast gezet en de duivinnen los gelaten, het was mooi weer en de duivinnen waren gelijk uit het zicht, het was 25 min later dat de eerste 2 zich weer melden, en 40 min laten de rest, hier was ik zeer tevreden over, tijdens het inkorven voelden de duivinnen prachtig mooi aan en met veel vertrouwen zijn we naar het clubgebouw gegaan met 20 stuks.
Zaterdagmorgen was het nog slecht bij ons, en het duurde dan ook tot 10.00 uur voor dat de duiven de vrijheid kregen vanuit Boxtel, met de wind uit het westen zijn we uit gegaan van de zelfde snelheid dan de week ervoor 1250 mpm. maar omdat het harder waaide uit het westen dan verleden week was deze snelheid iets te voorbarig, het was 12.22 toen de eerste duif zich melde het was de 447 onze 2e getekende die de week er voor was ze nog goed voor een 17e plaats in de vereniging, echter nu is het bingo en zorgde deze duivin voor de 6e overwinning dit seizoen. Met nog 2 vluchten te gaan staat ze 2e duifkampioen en staan we 4e onaangewezen en 3e aangewezen op de natoer.
We zijn iets uitgelopen op de concurentie voor het generaalkampioenschap onaangewezen en moeten nog één keer onze getekende draaien om 1 generaal aangewezen te worden.
Dus zullen we nog 2 weken aan de bak moeten om dat te realiseren.

Tot de volgende nieuwsbrief,
PPM

Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwsbrief 31 en 32-2009 (28-8-2009)

marcel : 24 juli 2014 20:24 : 2009

Afgelopen week was mijn laatste week vakantie, en heb er alles aan gedaan om deze week te vlammen met de duiven. Zo zijn we 3x naar het Rijsterbos(45-50 km) geweest met de duivinnen en 1x naar Breezand(25 km), de stand van de oude duiven was ook optimaal, volière(4 duivinnen) op jongen van een week, kleine vlieghok(8 duivinnen) op eind van broeden en aangepikte eieren, en het grote vlieghok(13 duivinnen) op een dikke week broeden,
Ook was het de eerste keer dat er een visserijvlucht hebben georganiseerd door beide verenigingen, de afspraak was dat de eerste 5 duiven van de lijst hier aan deel kunnen nemen.
Dit vanwege de Visserijdagen die voor de 50ste keer worden gehouden,   we hebben geen jongen meer mee, deze mogen uitruien, en zullen we de  eerste schifting gaan maken. De duiven zijn gelost om 09.15 vanuit Gennep (170 km) ondanks door de harde westen wind hadden we de duiven wel iets eerder verwacht, wanneer de Urkers(Maarten Hakvoort) 1357mtr maken moeten de duiven hier toch iets sneller zijn dan nu het geval was(1252 mtr) het was 11.28 toen we de eerste duiven zagen, toen wij om 11.31 de 850 klokten was er geen hoera stemming, integendeel we(ik) was redelijk pissig dat we niet vroeger draaiden, achteraf viel dit best wel mee, en zijn die duiven om11.28 uur geen duiven van Harlingen geweest, bij het melden bleek dat het de vroegste melding was samen met de Comb.van Andel, tegen 12 uur, we hadden op dat moment bijna alles al thuis belde Japie even om te horen hoe laat wij in de seconden zaten, wij klokken 22 seconden eerder dan Japie en deze melde al dat dit niet genoeg zou zijn, dus jammer natuurlijk maar ere wie ere toekomt, Peter en ik hebben nog wel even oude uitslagen bekeken maar konden geen een van Gennep vinden, dus het verschil in afstand was niet exact bekend, maar de dicht bijzijnde lossingstations gaven een verschil van 500 meter of meer en dat is inderdaad te veel om een eerste te draaien in de club.
Het was dan ook een echte verassing toen we de uitslag hoorden en dat we toch een eerste draaien in de club,  en met 19 in de prijzen van de 40 lijkt het gunstig voor volgende week met in mijn ogen nog een betere stand om nog een keer te vlammen.
Ook de visserijvlucht is voor beide verenigingen goed uitgepakt, er zijn 10 prijzen te verdelen en beide verenigingen hebben elk 5 liefhebbers in de prijzen. Wij zijn bij deze vlucht 7e geworden omdat onze eerste niet bij de eerste 5 getekenden stond maar daar waren we niet de enigste in, wel was het de snelste van beide verenigingen, maar dat is niets, want we hebben speciaal voor een systeem gekozen die voor een ieder gelijk is, bijna iedere liefhebber korft er wel meer dan 5 duiven in.

Zo, weer terug in de normale wereld van alle dag, vrijdag weer terug gekomen van een hele mooie vakantie, die eigenlijk wel iets te kort was, maar dan moet je maar langer boeken, omdat dit eigenlijk de eerste keer was dat we in de zomer naar Oostenrijk op vakantie gaan moet je maar afwachten of je dit wel aanstaat, nu, we hebben het geweldig mooi gehad en dan is het altijd te kort, hier in Nederland was het prachtig weer maar daar ook hoor, maar toch anders, s,avonds koelde het snel af en had je geen last van de warmte, dat is hier wel anders, hier blijft het lang benauwd.
Maar thuis ging gewoon alles door en hebben mijn beide kompanen er alles aan gedaan om zaterdag te vlammen, zo zijn de duivinnen smorgens 2x mee geweest naar Bolsward voor een training, de jongen zijn zelfs nog naar Breezand geweest midden in de week.
De mannen hadden er 15 ingekorfd voor Morlincourt, ze hadden veel vertrouwen in de jongen, en dan is het altijd een teleurstelling dat het er niet uitkomt, we klokten om 13.50 uur , de Comb.Heeres en Zn klokten wel een mooie vroege om 13.23 uur en waren 42e in de afdeling, maar we hebben op 1 na alles weer thuis en de jongen worden niet meer gespeeld, ze mogen nu uitruien.
De vlucht van Heteren mogen we niet ontevreden zijn, we klokten regelmatig en hadden er 19 van 60 in de prijzen(18 ouden van de 42), ook belangrijk was dat we onze aangewezen weer pakten,we azen momenteel op het generaal kampioenschap aangewezen, met nog 4 vluchten voor de boeg hebben we een voorsprong van meer dan 1000 punten, dus mogen we 1 vlucht missen. Ook het onaangewezen generaal kampioenschap is erg spannend, met name de nummers 2,3 en 4 vechten om de punten en staan vlak bij elkaar, nummer 1 is normaliter niet meer in te halen, en staat nummer 2 al enkele honderden punten achter.

Er is geen reactiemogelijkheid

nieuwsbrief 30-2009 (8-8-2009)

marcel : 24 juli 2014 20:22 : 2009

Maandag,
Iedereen nog bedankt voor de vele leuke reacties die we hebben mogen ontvangen voor onze 6e teletekst vermelding van de vlucht Isnes.
De eerste eieren zijn er bij de eerste ploeg gekoppelde duiven.
Toch nog even over verleden week, waar we 6e melding zijn op TT. En waar we 13 minuten moesten wachten op onze 2e duif, je moet natuurlijk blij zijn wanneer je een TT notering realiseert maar dat je met 44 mee zo lang moet wachten op je 2e is in mijn ogen niet goed en is verontrustend voor aanstaande week, de jongen vliegen wederom niet goed, 10 minuten in de lucht en dan zitten ze weer op het dak, en om eerlijk te zijn vindt ik daar niets aan en motiveert mij niet.
Zaterdagmorgen:
Wij hebben geen duiven mee op Frankfurt a/d Oder maar deze vlucht is al uitgesteld naar zondag.
We hebben 40 ingekorfd voor de 2e NPO vlucht uit Pommereull, het Vaaltje staat 1e getekende, ze gedroeg zich net zo als de weken er voor,en de 065 als 2e, Lady Explosion staat als 3e getekende, ze was wel weer mooi rond en heeft vrijdag een beetje verkering gekregen, het is vaker zo dat wanneer ze één keer de gang er in hebben ze het vaker doen, ze heeft in ieder geval de “Sneeuwbal” meegekregen. Maar het is nu 10.00 uur en de duiven zijn nog niet gelost.
de duiven zijn inmiddels gelost om 10.45, de verwachting van de bekende sites die een nieuwspagina hebben is dat ze tussen 15.00 en 15.30 uur er kunnen zijn, wij gaan er van uit dat de duiven tussen 15.15 en 15.45 er moeten kunnen zijn, na dat we al enkele duiven hadden zien vliegen om 15.40 waarvan er 3 doken naar een liefhebber die enkele honderden meters bij ons vandaan wonen, duurde het toch nog tot 16.00 uur tot wij de eerste kregen, het was de 325, een jong 50% uit de Schaerlaeckens van P.Jaarsma, het duurde tot 16.17 uur toen wij onze 4e klokte, en wij onze taks hadden, in onze ogen duurde het veel te lang, maar s,avonds op de club en bij andere bekende liefhebbers uit de omgeving duurde het ook lang. Wel waren we te laat met onze 1e , 20 minuten achter de 1e in de club vinden we te lang, maar ook hier waren er weer liefhebbers die het zelfde overkwam, en kun je er geen pijl op trekken.
Het Vaaltje was veel te laat en miste, jammer want alle duiven met 5 prijzen in de club misten en komt het op de laatste vlucht aan wie asduif jonge duiven wordt.
De Comb Cornel en Zn wist deze toch nog zware vlucht te winnen met een 1e en 2e plaats in de vereniging, bijzonder was nog dat ze 4 bij de eerste 10 hebben, een teken dat het op dit moment goed vertoeven is op de hokken van Cornel, gefeliciteerd Mannen!!
Volgende week zullen we denk ik niet meer dan 20 inkorven, dit zullen meest duivinnen worden, ook hebben we een trainingvlucht vanaf Zutphen, hier zullen alle oude duivinnen op worden gespeeld, en enkele doffers die een kruisje achter hun naam hebben staan, ook gaan er nog enkele jongen mee die we hebben ingehouden omdat we deze eigenlijk niet willen verspelen maar kunnen op zo’n korte vlucht mooi mee om nog enige ervaring op te doen, dus veel duiven in de lucht a.s. Zaterdag, wanneer de duiven op tijd gelost worden en thuis zijn, gaan we zaterdagmiddag al aan een wel verdiende vakantie beginnen, wanneer de duiven laat thuis komen dan gaan we zondagmorgen in de vroegte weg, we gaan een weekje naar Oostenrijk, we gaan daar kijken en genieten waar we in de winter aan het skiën zijn, de duiven worden dan verzorgd door Peter en Mark, en zullen de duiven moeten klaar stomen voor de eerste natoer vlucht,
Tijdens dit schrijven valt de één na laatste op het hok en mag je concluderen dat ze wel trouw zijn maar op dit moment niet zo snel!

Voor die gene die op  Frankfurt a/d Oder duiven mee heeft veel succes, de duiven zijn gelost om 07.00 uur.

dus volgende week geen nieuwsbrief!
Tot de volgende nieuwsbrief!!

Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwsbrief 29-2009 (1-8-2009)

marcel : 24 juli 2014 20:19 : 2009

Bij de oude duiven hebben we 2e groep gekoppeld, dit zijn 8 koppels, a.s. zaterdag zullen we de laatste duiven totaal 13 koppels bij elkaar zetten.
de jongen zien er veel beter uit zo eind van de week, tevens is er 1 duif opgegeven die in IJmuiden zit, deze duif proberen we terug te krijgen, het is een zusje van onze Birendra en de 013, deze veel belovende jonge doffers hebben zich als jaarling goed laten zien, en bewezen uit het goede hout te zijn gesneden. De jonge doffers vliegen niet zo goed als de duivinnen, maar toch zijn ze goed levendig, de jonge duivinnen vliegen zowel smorgens als avonds een 20 min. tot een half uur, en zijn dan ook goed aan het trainen, we verwachten dan ook de duivinnen voorop, toen we ze inkorfden vrijdagavond markeerde er niets aan, dus het wordt afwachten.
Zaterdagmorgen,
De duiven zijn gelost om 09.00 uur, de verwachting is toch dat ze een 90 km vliegen en kunnen dan om 12.20 uur hier zijn, maar het waait niet zo hard, maar wel uit het zuidoosten, het is 12.21 toen er 4 duiven boven het hok vlogen richting het noorden,omdat wij het scheidsrechters fluitje gebruiken om ze binnen te roepen ging er 1 duif bijweg en kwam weer terug, na enkele rondjes te vliegen klokken we om 12.22.08 de 606.
Deze duivin is een jong die we gehaald hebben bij Lub Snoek uit Urk, ik heb enkele toppers van hem mogen fotograferen en heb in ruil 2 jonge duiven mogen uitzoeken. De vader van de 606 is de “Explosion” en presteerde geweldig bij Lub met een 4e NPO vanuit Creil 11279 duiven, 2e vanuit Boxtel 29586 duiven, 4e Pommeroeull tegen 11666 duiven.
Echter ze had zich nog niet laten zien de voorafgaande vluchten maar dat ze wat in haar mars heeft blijkt later wel, bij het melden van de duif was er nog geen melding, en dan begint de spanning op te lopen, blijft het zo of zijn er nog vroegere, van P.Jaarsma kregen we een SMS,je dat Workum op een snelheid van 1480 mpm zat, en wij waren ietsjes sneller 1484 mpm, later hoorden we dat we een eerste in de vereniging zouden spelen, maar ook van Harlingen(2 clubs) waren we de snelste, en dan is het wachten, op de site van Poortvliet waren we ook nog steeds de snelste.
Eindelijk 17.00 uur door een belletje van J.de Jong de verlossing met een 6e TT vermelding  , en dat is een geweldige prestatie natuurlijk, we hebben de 606 omgedoopt tot “Lady Explosion ” binnen kort een foto van deze duivin.
Maar dan heb je 1 en dan moet je 14 minuten wachten op de 2e en de 3e en dat is een te groot gat vinden we. Onze 3e was het “Vaaltje weer en was onze 1e getekende, na deze 3 druppelde het redelijk door maar om 14.00 uur stokte het en toen we 16.45 uur naar de vereniging gingen moesten we er nog 14 stuks.
Toen we terug kwamen waren er nog 6 bij gekomen, in de avond uren zijn er nog eens 4 gekomen, de volgende morgen(zondag) om 07.30 uur zat er nog 1 dus is de schade op 3 na toch nog beperkt gebleven.
Totaal hebben we 14 in de prijzen van de 44 gezette duiven
De eerste TT vermelding van de Combinatie is een feit!!

 

tot de volgende nieuwsbrief,

Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwsbrief 28- 2009 (26-7-2009)

marcel : 24 juli 2014 20:16 : 2009

We hebben de eerste duiven gekoppeld voor de natour, deze zullen de eerste vlucht op 14 dagen broeden zitten.  a.s. zaterdag gaan we de 2e groep koppelen en weer een week later de laatste groep, de oude duiven vliegen dat het een lieve lust is, we hopen dan ook maar dat we dit door kunnen trekken tot aan de eerste vlucht. maar dat zal straks wel weer iets minder worden wanneer ze gekoppeld zitten.

Op 4 na zijn alle jongen weer terug, ondanks dat het slechte vlucht in het algemeen maar zeker voor ons,valt het ons niet af hoeveel we weer terug hebben, zeker ook omdat we de jongen niet op de rit kunnen krijgen. We zijn deze week bezig geweest om te zien of we de jonge duiven beter aan het vliegen krijgen, eerst hebben we duiven(duivinnen) gekuurd t/m woensdag tegen coli en (de doffers) een kuur tegen de luchtwegen en we hebben ze gescheiden, het heeft eigenlijk niets veranderd, nog steeds vliegen ze hooguit 10-15 minuten ondanks dat de duiven bij elkaar weg zijn. Daarom werd er vrijdag met weinig vertrouwen 55 duiven ingekorfd, in de hand zagen ze er toch nog redelijk uit, er waren er enkele bij die waren te licht en deze zouden dan ook thuis blijven maar Peter zei alles mee, ook deze duiven hebben de zelfde behandeling gehad en gaan ook mee.
Zaterdagmorgen zijn de duiven gelost om 08.30, en de berichten redelijk gunstig, tenminste beter als de weekenden er voor, echter er stond bij ons een harde westnoordwesten wind en hier hebben ze het laatste stuk veel moeite mee gehad. Op de site van Maarten Hakvoort uit Urk zagen we dat de duiven ongeveer 1387 meter maakten en om 10.49 klokten, het verschil in afstand is ongeveer 55 km en daar hebben ze toch een klein uur overgedaan, het was 11.46 toen het vaaltje 354 zich melde met gelijk erachter aan de 337 echter deze hielden elkaar een beetje op waadoor de 1e plaats is verspeeld, deze was net als verleden week voor de Gebr.Heeres en Zn, we zijn nu 2,3 en 7 met 9 in de prijzen van de 55, aan één kant mogen we niet klagen met enkele vroege duiven maar het prijs percentage is slecht, maar wat we erger vinden is dat we toch nog redelijk duiven kwijt zijn totaal 8 stuks
Ook vreemd is dat er geen verschil was te merken tussen de 2 hokken die een verschillende kuur hebben gehad, op een bepaalt moment waren er van beide geslachten 6 doffers en 6 duivinnen.
aankomende week zullen we ze alleen maar voorzien van een natuurlijke kruidenmix met vitaminen. Wel hebben we het idee dat de duiven er beter bij zitten(zondagavond) dan verleden week, waardoor er weer met vertrouwen wordt uitgezien naar het volgende weekend. Wel zullen we nu enkele veel belovende jonge doffers gaan inhouden, deze hebben 5 vluchten gehad waarvan de laatste 4 geen gemakkelijke opgave was. We zullen een 40 tal gaan spelen de laatste vluchten, wanneer de duiven deze opwaartse lijn voorzetten zullen we ook voor het eerst Morlincourt  gaan meedoen, echter moeten we niet veel duiven meer verspelen en de wind zal gunstig moeten zijn maar dat is moeilijk gissen wanneer je donderdag moet inkorven, dan kan het alle kanten nog op met de weer en wind voorspellingen.

tot de volgende nieuwsbrief,

Er is geen reactiemogelijkheid

Nieuwsbrief 27- 2009 (19-7-2009)

marcel : 24 juli 2014 20:14 : 2009

De oude duiven zitten allemaal te broeden, we laten ze enkele dagen zitten en scheiden daarna de geslachten weer, ook zijn we begonnen met het bijlichten, om nog enigszins de duivinnen in de veer te houden doen we dit, dit is ons verleden jaar goed bevallen, dat was ook de eerste keer dat we dat hebben gedaan en zeker voor herhaling vatbaar.
We zullen ons nog beraden wanneer we de eerste duiven zullen koppelen, we willen dit in 3 groepen doen zodat we de gehele natour  enkel duivinnen op een mooie stand hebben zitten.
Peter is inmiddels weer terug en Mark komt deze week weer terug van vakantie, en zullen dan ook weer bijspringen daar waar nodig is, tevens zullen de jonge duiven deze week meer getraind worden, want het is nog steeds een ergernis hoe de duiven naar binnen komen en om het huis vliegen.
Vanavond(maandag)kontact gehad met duivenarts v.d.Sluis wat hier aan de hand is, omdat we bijna geen verliezen hebben staan we voor een raadsel, natuurlijk hebben ze iets voor de luchtwegen gehad en voor het geel(pil) maar dit helpt niet.
maar dat er iets is staat als een paal boven water, we willen ook de duiven niet te veel medicijnen geven en zeker niet overbodig.
We zullen dan ook maar afwachten wat v/d Sluis te vertellen heeft.
We zullen het deze week nog aan zien maar willen ze na een eventuele behandeling op aanraden van v/d Sluis nog niet, dan gaan we ze niet meer inkorven en zullen we de duiven laten onderzoeken, want dat er iets niet deugd is voor ons wel zeker. Inmiddels bericht gehad van v/d Sluis, deze denkt toch aan een colibesmetting, en raad ons dan ook aan om hier voor te kuren, we zullen dit na deze vlucht dan ook maar doen, maar we zijn er niet van overtuigd, de duiven zien er prachtig uit, de mest is redelijk tot goed, de duiven braken niet, zijn hongerig en nemen niet veel water op, het enige wat er op duiden kan is dat ze er slecht in willen.
de weersverwachtingen voor zaterdag zien er niet best uit, vrijdagavond zijn de berichten voor zaterdag in de middag beter maar ook dan kunnen er buien vallen, maar voor het zelfde wordt het een pracht vlucht, we moeten maar weer afwachten.
de vermoedens worden werkelijkheid, het is weer slecht weer voor de duiven, zijn ze van afdeling 10 om 07.00 uur gelost, die van ons blijven zitten, er hangt een regenzone over het west-zuid westen.
het is in de middag dat de duiven worden gelost, en wel om 14.00 uur, maar het weer is niet verbeterd er zijn vele buien op de vlieglijn.
de verwachting is dat ze om 16.20 er kunnen zijn, maar dat wordt bij ons veel later, de eerste duiven vallen om 16.28 bij de Gebr.Heeres en Zn, deze klokken 2 tegelijk en hebben 5 bij de eerste 8 in de club, was het de eerste vlucht nog knudde met deze mannen, ze krijgen het weer voor elkaar om de duiven in 3 weken tijd weer helemaal in orde te hebben en dat is grote klasse, zowel bij ons maar ook enkele andere liefhebbers die geweldig hebben gepresteerd met de oude duiven lukt het niet om de jongen er bij te krijgen,Bakker die de eerste 2 vluchten met de 1e er van door ging was wederom bij de eersten, ditmaal een 3e plek en 13 van de 20 in de prijzen, Klasse Bakker!!
Wij klokten om 16.51 en om 17.00 uur waren er 6 stuks weer terug, en we hadden er 8 in de prijzen.Wij missen maandagavond nog 5 van 59 stuks.We gaan kuren voor coli op advies van van der Sluis en gaan proberen door de duiven te scheiden meer rust op het hok te krijgen.
We zullen het deze week aanzien of er reactie is. Volgende week meer hierover.

Er is geen reactiemogelijkheid
« Page 1, 2, 3, 4 »

Reacties zijn gesloten.